Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

joi, 19 martie 2009

► Guru

GURU: In traditia hindusa, acest termen sanscrit desemneaza Ghidul spiritual, indiferent de calea spirituala efectiva care este urmata, fie ca este vorba de un context religios, de practica YOGA sau de alta cale spirituala autentica. Etimologic, acest cuvant inseamna "Cel care imprastie intunericul si aduce lumina" si uneori mai este tradus ca maestru, invatator spiritual, indrumator spiritual. Consideram ca traducerea cea mai adecvata si sugestiva a termenului sanscrit GURU este aceea de Ghid spiritual.

In traditia orientala in general, dar mai ales in India, se acorda un foarte mare respect Ghidului spiritual. In occident, notiunea de GURU este deseori gresit inteleasa. Cuvantul GURU este folosit in occident complet eronat, pentru a desemna un "expert" intr-un anumit domeniu, sau chiar peiorativ pentru a sugera un context sectar asociat cu fanatismul.

Un comentariu:

solis spunea...

Imaginea este o reprezentare simbolica a lui GURU CHAKRA, centru secundar de forta de la nivelul capului - situat dupa unii autori intre AJNA CHAKRA ("al treilea ochi") si SAHASRARA ("centrul coronar") - prin intermediul caruia putem comunica telepatic cu Ghidul nostru spiritual.
Central, apare imaginea formei esentializate a Ghidului spiritual. Aceasta are culoarea cristalului pur si a Lunii si face cu mana dreapta gestul care indeparteaza frica (ABHAYA MUDRA), iar in mana stanga are o carte. Ghidul spiritual este asezat in postura lotusului (PADMASANA), iar energia sa subtila (SHAKTI) este reprezentata sub forma unei femei foarte frumoase (de culoare rosie) care este asezata pe coapsa sa stanga si tine in mana un lotus de culoare albastra.

Trimiteți un comentariu