Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

duminică, 15 martie 2009

► In completarea apelului parintelui Iustin Parvu privind lupta impotriva cipurilor Fiarei, monahul Filotheu explica ce sunt cipurile


(material redactat la dorinta P. Iustin, in completare la cele spuse de sfintia sa in scrisoarea deschisa, si care a fost alcatuit folosind in principal sursele puse la dispozitie de Electronic Frontier Foundation si de CASPIAN, doua organizatii din SUA care lupta pentru libertatea individuala in fata masurilor de urmarire si control electronic impuse de guverne)

Cipurile RFID (prescurtare de la Radio Frequency Identification Device - dispozitiv de identificare prin frecventa radio) sunt o creatie tehnologica recenta, menita initial sa inlocuiasca codul de bare de pe produsele din magazine. In general, ele sunt compuse dintr-un cip electronic care permite stocarea datelor si alte operatiuni electronice si care este conectat la o antena miniaturala, putand fi aplicate pe diferite obiecte.
Dispozitivul cu antena poate fi detectat de cititoare speciale. Cipurile RFID sunt de doua tipuri, active si pasive, dupa felul constructiei lor. Astfel, cipurile active sunt conectate la o baterie, iar detectarea lor se poate face de la o distanta de cel mult 100 de metri, iar cele pasive nu sunt prevazute cu baterie, ci pot fi citite numai prin apropierea lor de un camp electric creat de un cititor special, detectarea lor fiind deocamdata imposibila la distante mai mari de 10 metri. Cand un cititor RFID emite un semnal radio, cipurile din apropiere reactioneaza transmitand datele catre cititor.
Daca initial producerea lor a avut un scop exclusiv comercial, cipurile putand stoca mult mai multe date decat codul de bare, in ultimii ani mai multe firme producatoare de astfel de dispozitive s-au orientat pe producerea de cipuri si pentru alte aplicatii, precum acte de identitate, carduri de sanatate, carduri de credit, bancnote, etc. S-a mers pana acolo, incat, invocandu-se anumite situatii excep-tionale, sa se urmareasca implantarea unor astfel de cipuri in corpul uman. Pana acum, cunoastem cazurile a aproape 16 politicieni si oameni de afaceri din Mexic, mai mult de 300 de persoane implantate in SUA de firma Verichip Corporation, cateva zeci de copii din Columbia, cateva zeci de oameni de afaceri din Spania si mai multe zeci de detinuti din Marea Britanie. Experimentele au inceput cu implantarea animalelor de casa, pentru a fi mai usor recuperate in cazul ratacirii lor, si au continuat cu cateva cazuri umane particulare. „Avantajul“ implantului electronic este acela ca cipul ar putea fi alimentat in permanenta de caldura corpului uman, transformandu-l in cip activ, deci detectabil de la mare distanta.
Din datele pe care le detinem la momentul de fata (ianuarie 2009) progresul tehnologic a permis miniaturizarea cipurilor produse de firma Hitachi (denumite μChip/miu chip) pana la dimensiunea de 0.04 x 0.04 mm, fiind practic invizibile pentru majoritatea oamenilor. Momentan se produc cateva miliarde de astfel de cipuri pe an, pretul lor fiind, in medie, putin peste un eurocent.

In cele ce urmeaza descriem cateva dintre PERICOLELE TEHNOLOGIEI CIPURILOR RFID, pentru informarea tuturor celor interesati, materialele pe aceasta tema fiind extrem de putine in limba romana:
► Codul de bare de pe majoritatea covarsitoare a produsele aflate azi pe piata contine explicit numarul 666, cu trimitere directa la pasajele din Apocalipsa referitoare la numarul numelui fiarei. Inlocuirea codului de bare cu cipul RFID pentru produsele din comert nu a fost niciodata adusa la cunostinta publicului ca pe o cucerire stiintifica cu care pe viitor vom reusi sa scapam de numarul 666 de pe cumparaturile noastre. Dimpotriva, cu mult mai grav chiar, prezenta obligatorie a cipurilor in documentele de identitate personala si pe majoritatea produselor de pe piata viitorilor ani, adica atat la cumparator, cat si la produsul cumparat, ne trimite automat cu gandul la versetul 13:17 din Apocalipsa: „Ca nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, fara numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numarul numelui ei. Pana astazi nici una dintre firmele producatoare de cipuri RFID nu a facut dovada lipsei numarului 666 din memoria acestor cipuri, pe care unii le vor obligatorii si in actele de identitate din Romania.
Informatiile din memoria cipului pot fi citite de oricine, nu doar cu aparate specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, oricat de criptate ar parea, pot fi sparte intr-un timp extrem de scurt. Conectarea acestor informatii cu anumite baze de date publice din cateva tari poate oferi in cateva minute toate informatiile vitale despre persoana careia i se scaneaza (cu stiinta sau fara!) un document personal prevazut cu cip RFID. Din acest moment, posesorul de buletin / pasaport / carnet de conducere / card de sanatate / card de credit care contine cip devine cea mai usoara prada in fata oricui are un cititor de cipuri RFID si un calculator. (Firma MasterCard a scos cipurile RFID de pe cartile sale de credit, in urma constatarii unor fraude cu mult mai mari decit cele existente pina la introducerea lor.) Pretextul eliminarii terorismului pentru impunerea acestor cipuri este nimic altceva decat praf in ochi, oricine cu o minima dotare electronica putand dispune dupa bunul plac de informatiile obtinute atat de usor. Cu atat mai rau se petrece in cazul in care anumite state cauta sa-si impuna controlul total asupra cetatenilor lor. Se va sti in orice clipa unde suntem, cu cine suntem, de unde venim si incotro ne indreptam, ce am cumparat si in ce cantitate. PRACTIC LIBERTATEA VA DEVENI UN MIT, O FRUMOASA AMINTIRE DE PE VREMEA PARINTILOR NOSTRI.
Prin prezenta cititoarelor de cipuri RFID in toate automobilele produse de marile firme auto din 2005 pana azi, in trenuri, autobuze, avioane, magazine, gari, metrouri, si pe principalele artere de circulatie s-a inceput deja impunerea controlului total asupra omenirii. 
► Dimensiunea de astazi a acestor cipuri le face sa fie practic imposibil de detectat cu vreunul dintre simturile omenesti. Necesitatea hranei si a imbracamintei va face ca nimeni sa nu poata sta departe de sistemul electronic de control total.

► Unicitatea fiecarui cip RFID face ca orice document personal si ca absolut tot ce se vinde si se cumpara sa poata fi monitorizat cu mare precizie. Prin efectuarea platii unui produs prevazut cu cip nu se dezactiveaza cipul, ci acesta continua sa ramana vesnic functional.
► Cantitatea imensa de date ceruta de o astfel de dezvoltare a industriei cipurilor RFID face absolut necesara existenta unor gigantice baze de date, unde se vor stoca informatiile de pe cipuri, tranzactiile financiare, rutele de calatorie, timpul petrecut in anumite locuri si alte date ce vor fi folosite dupa bunul plac al posesorilor acestor baze de date. Conectarea acestor imense baze de date cu bazele de date personale aflate in evidenta statului sau ale unor terte companii duce la controlul total asupra individului.
► Cititoarele de carduri pot fi ascunse in orice tip de material, introducerea lor in usi, pavaje, podele, rafturi, tejghele, facand imposibila cunoasterea momentului in care cineva a fost scanat.
Microcipurile implantate la animale au provocat cancer in aproximativ 10% dintre cazurile implanturilor. Tesutul cancerigen a aparut intotdeauna in jurul cipului RFID. [Albrecht, K., „Microchip-Induced Tumors in Laboratory Rodents and Dogs: A Review of the Literature 1990-2006.“]
Cipurile RFID sunt sensibile la anumite tipuri de radiatii ori la contactul cu surse incarcate cu electricitate. Astfel, MICROUNDELE LE FAC SA EXPLODEZE, provocand in cazul implanturilor dezastre biologice. Devine imposibila folosirea lor la oameni sau animale care au acces in zone cu astfel de radiatii.
► Cipurile implantate nu au stabilitate in tesutul implantat, de multe ori, in urma miscarilor organismului, ele migrand din locul unde au fost implantate si necesitand interventii chirurgicale. De asemenea, ele, in forma in care exista astazi, se pot sparge in interiorul tesutului, provocand rani cu diferite grade de pericol.
Anumiti bolnavi din cateva spitale au primit implanturi cu cipuri RFID fara sa isi dea acordul si fara sa stie de ele. Astfel s-a petrecut la clinica de bolnavi Alzheimer West Palm Beach din Florida, incepind cu anul 2007. Astfel de cazuri se pot generaliza, mai ales sub presiunea unor legi sau in cazul unor situatii extreme precum starea de razboi.
► Posesorii de animale de casa au fost obligati in Portugalia, Noua Zeelanda, Singapore, Bangkok, si cateva state din SUA sa isi implanteze animalele de casa cu cipuri RFID. De asemenea, de cativa ani buni si posesorii de vaci, oi, capre, din Romania, sunt obligati sa ataseze un astfel de cip RFID tuturor animalelor producatoare de lapte, fara vreun motiv rational.
► Vigilenta celor ce sunt chemati sa verifice autenticitatea actelor va scadea foarte mult, de vreme ce un astfel de cip va certifica datele inscrise si fotografia din pasaport, determinand autoritatile sa se increada in puterea cipului de a nu fi falsificat. Cercetari recente [http://omroep.vara.nl/tvradiointernet_detail.jsp?maintopic=424&subtopic=38690 si http://www.theregister.co.uk/2006/08/04/cloning_epassports/] arata ca extragerea si chiar falsificarea datelor din cipul RFID din pasapoarte este cat se poate de simpla pentru cineva cu minime cunostinte in domeniul informatic.
Mica trecere in revista de mai sus trage un semnal de alarma asupra gravitatii introducerii cipurilor RFID in actele de identitate din Romania. Nu au trecut nici 20 de ani de cand fratii si parintii nostri au murit cu nadejdea in suflet strigand „Libertate, te iubim, ori invingem, ori murim!“. Din ianuarie 2009 a inceput, cu o graba suspecta, eliberarea de pasapoarte si permise de conducere cu cip RFID, fara ca cineva din Romania sa cunoasca in detaliu datele stocate pe cip. Ni s-a spus doar, fara a putea verifica in vreun fel, ca vor fi stocate datele personale, imaginea fetei si a doua amprente digitale. 
Daca amprentarea unora dintre cetatenii romani din Italia ne-a umplut de indignare pe toti, la doar cateva luni dupa aceasta idee care nu s-a pus in practica NU A APARUT NICI O REACTIE DIN PARTEA NIMANUI LA IDEEA AMPRENTARII OBLIGATORII A CELOR CE VOR SA-SI FACA ACUM PASAPORT SAU CARNET DE CONDUCERE. Putem spune fara sa gresim ca primirea actelor electronice inseamna, chiar si nevrand, asocierea numarului 666 cu datele de identitate personala, cu numele propriu si cu fotografia personala, cu alte cuvinte cu chipul lui Dumnezeu, calcand cuvantul Sfantului Pavel: „Au nu stiti ca trupul vostru este lacas Duhului Sfant ce locuieste intru voi, pe care il aveti de la Dumnezeu, si nu sunteti ai vostri? Ca sunteti cumparati cu pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul vostru si intru duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.“ (1 Corinteni 6:19-20) si aducand pedeapsa scrisa in cartea Apocalipsei: „Si al treilea inger a urmat lor, zicand cu glas mare: Oricine se inchina fiarei si chipului ei, si ia insemnare pe fruntea sa sau pe mana sa, si acesta va bea din vinul maniei lui Dumnezeu cel dres neamestecat in paharul maniei Lui, si se va chinui cu foc si cu piatra pucioasa inaintea Sfintilor Ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor in vecii vecilor se suie; si nu au odihna ziua si noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei, si cel ce ia semnul numelui ei.“ (14:9-11) De asemenea: „Si am auzit Glas mare din Biserica zicand celor sapte ingeri: Duceti-va si varsati vasele maniei lui Dumnezeu pe pamant. Si s-a dus cel dintai, si a varsat vasul sau pe pamant, si s-a facut rana rea si mare in oamenii cei ce aveau semnul fiarei, si cei ce s-au inchinat chipului ei.“ (16:1-2).
S-a incercat sa se spuna ca nu aceasta (cipul din pasapoarte si permisele de conducere) este pecetea din Apocalipsa, pentru ca nu este pe mana si nici pe frunte. Dar nu este nevoie sa fie, de vreme ce sistemul electronic batjocoreste prin asocierea numarului fiarei, 666, chipul lui Dumnezeu din noi si numele primit la Sfantul Botez. Sa stam drepti in fata autoritatilor statului care ar trebui sa ne apere drepturile, nu sa ni le restranga, si sa cerem sa ni se garanteze prin lege libertatea pentru care fratii si parintii nostri au platit pret de sange Sa le aducem aminte ca si cei ce ne conduc vor da socoteala pentru aceasta miseleasca incercare de inrobire a poporului crestin ortodox. Sa marturisim cu pretul vietii sfanta credinta ortodoxa, ca sa ne invrednicim si noi de rasplata fagaduita marturisitorilor Ortodoxiei:
Si am vazut scaune, si au sezut pe ele, si judecata li s-a dat lor, si pe sufletele celor taiati pentru marturia lui Iisus, si pentru cuvantul lui Dumnezeu, si care nu s-au inchinat fiarei, nici chipului ei, si nu au luat semnul pe fruntea lor, si pe mana lor; si au vietuit si au imparatit cu Hristos o mie de ani. Iar ceilalti morti nu au inviat pana nu se va sfarsi mia de ani. Aceasta este invierea cea dintai. Fericit si sfant este cel ce are parte intru invierea cea dintai; peste acestia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos, si vor imparati cu El o mie de ani.“ (Apocalipsa 20:4-6)
Monahul Filotheu Balan,
Manastirea Petru Voda

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu