„Celei pe care o iubim“
„Femeia este fundamentul lumii; femeia este esenta oricarei forme. Nu exista bijuterie superioara femeii, nu exista conditie superioara aceleia a femeii, nu exista fericire, nu exista putere, nu exista regat, nu exista rugaciune, nu exista frumusete care sa se poata compara cu cea a femeii, nu exista, nu a existat si nu va exista loc sacru asemanator cu femeia, nu exista extaz asemanator cu cel daruit de femeie." (din Intelepciunea milenara a Orientului)
In societatea contemporana, care este dominata de materialism, violenta si conflicte permanente, viata a devenit o lupta pentru supravietuire, ea fiind adeseori comparata, deloc intamplator, cu o jungla. In zilele noastre, institutii milenare si mentalitati traditionale se naruie cu o rapiditate uimitoare, iar lumea celor “fara Dumnezeu” este, mai inainte de toate, lumea fara Fecioara Maria si fara prezenta materna a Femeii.
In aceste conditii, barbatul, inarmat cu ratiunea sa, a limitat manifestarea posibilitatilor latente ale fiintei, pierzandu-si astfel legaturile cu universul, cu natura si de asemeni cu femeia, ca taina complementara a sa ca barbat. Toate actiunile de ingradire sau chiar de negare a libertatii feminine au constituit o ignorare a calitatilor pe care femeia le manifesta, obligand‑o, prin urmare, la reprimarea sensibilitatii, a frumusetii interioare, a puritatii.
Astfel incat, desi astazi este mai frumoasa ca oricand, femeia a ajuns totusi sa fie mai inconstienta ca niciodata de adevarata sa natura, pierzand mult din misterul sau si marea sa putere de fascinatie. Prin urmare, femeia moderna a uitat sa mai fie cu adevarat Femeie. A aparut in schimb femeia-om de afaceri, femeia-om politic, femeia cu functii de conducere. Iar in ceea ce priveste femeile simple, in cazul lor apar alte motive pentru a explica lipsa de feminitate: stresul, necazurile vietii cotidiene care sunt legate de familie si gospodarie, diferite boli, etc. Toate acestea au condus la o diminuare accentuata a calitatilor specific feminine, la insensibilitate si la o lipsa a tandretii si senzualitatii.
De aceea, o amplificare a deschiderii sufletesti, a rafinamentului, a frumusetii, ar avea efecte deosebit de benefice in aceasta societate, care devine, pe zi ce trece, din ce in ce mai sterila din punct de vedere afectiv. Femeia se poate instrui, se poate realiza din punct de vedere profesional sau social, dar ea trebuie totusi sa ramana si se manifeste ca Femeie. Nici o emancipare nu o poate absolvi de aceasta, iar calea cea mai sigura pentru a redeveni constienta de feminitatea sa este spiritualitatea autentica.
Sa vedem insa ce este in realitate Femeia...
„Femeia este incununarea Creatiei. Ea este darul cel mai pretios, cel dintai si cel mai de pe urma al Cerului.“ (J. Milton)
Femeia zilelor noastre a uitat sa fie Zeita, sa se manifeste ca o Zeita, si astfel a uitat ca barbatul de langa ea este un Zeu. Datorita unei vieti desacralizate, lipsita de valori spirituale autentice, mintea instabila a individului contemporan se gaseste intr-o permanenta goana dupa castig. Omul contemporan a pierdut notiunea de sacru, de sfintenie. Starea de sacru, de transfigurare profunda, are un sens deosebit de ceea ce omul de astazi intelege doar la nivel cerebral, unde toate valorile par a fi relative. Aceasta stare exprima, in realitate, un mod de viata al fiintei umane, o stare de constiinta, un anumit nivel de elevare care introduce omul obisnuit in sacralitatea existentei. Fiinta umana aflata la acest nivel de constiinta sesizeaza starea nefireasca in care traieste lumea contemporana, aceasta fiinta structurandu-si existenta dupa criteriile divine ale armoniei, frumusetii, bunatatii, dragostei si adevarului. Armonia interioara, realizata ca urmare a eliminarii prejudecatilor, da astfel posibilitatea fiintei umane sa se contopeasca cu ansamblul vietii.
Transfigurarea presupune manifestarea misterului profund al propriei noastre fiinte, iar prin transfigurarea femeii descoperim intreaga profunzime a misterului si a fascinatiei feminine. Starea de mister este in stransa corelatie cu Divinul, iar forma este intotdeauna o expresie a necesitatii. Atunci cand o femeie se machiaza, se aranjeaza, ea infaptuieste in mod simbolic un ritual magic, impodobind templul care este chiar trupul sau. Ea devine atunci dintr‑o femeie obisnuita o Zeita, care innobileaza cu frumusetea sa tot ceea ce o inconjoara; o Zeita care a coborat printre muritori si care ii ridica la un nivel superior de constiinta doar prin faptul ca ei o recunosc si o adora. Prin simpla sa aparitie, ea face ca frumusetea sa fie mai aproape de oameni si sa ii atinga cu aripa ei vrajita. Constiinta ei de Zeita ii face pe cei din jurul sau sa depuna eforturi pentru a ajunge langa Ea. Numai cei ce recunosc Zeita au parte de gratia sa, de manifestarea sa plenara. „Atunci cand in fata frumusetii te opresti uluit, se spune in Upanishade, atunci participi la divinitate“. Un asemenea moment de participare implica realizarea minunii si a frumusetii existentei. O femeie care este pentru sine o Zeita, devine Zeita si pentru ceilalti. Femeia-Zeita pare a fi insotita de o misterioasa putere magica, deoarece ea este, de fapt, legatura dintre omul obisnuit si Dumnezeu. Pentru aceasta, femeia trebuie sa fie profund patrunsa de spiritualitate. Iata de ce femeile de astazi par a fi mai putin femei: pentru ca sunt departe de magia infinitului, de marile mistere ale universului care sunt ascunse in Femeie.
Prin transfigurare, femeia redevine ceea ce ea a fost, este si va fi intotdeauna, actualizand astfel in fiinta ei femeia oculta, Femeia‑Zeita, calea extazului. Venind din intuitie, puterea sa - care este expresia supremei energii feminine (SHAKTI) - este energia intelepciunii.
„Femeia privea barbatul, asteptand ca el sa-i incredinteze secretul templului. Dar barbatul a pierdut intelesul acestui secret, asa incat la ea se va intoarce traditia pierduta, izbucnind pe cai ascunse din adancul secolelor. Intrucat imaginea autentica a barbatului s-a sters incet si lent, Femeia va fi marea preoteasa a timpurilor viitoare.“
„Orice barbat care iubeste frenetic femeia trebuie sa urmareasca sa exploreze cu mult mai mult decat trupul acesteia. El trebuie sa plonjeze cu ajutorul energiei iubirii cat mai adanc in sufletul ei, transfigurand-o in IDEALA manifestare a ETERNULUI FEMININ (SHAKTI), prin intermediul caruia DUMNEZEU face sa apara totul in Creatie si in Natura. El poate dupa aceea se se avante imbatat de extaz catre inaltimile misterioase ale SPIRITULUI. Iubind-o pe femeie in felul acesta, dragostea sa il va inalta cu usurinta catre DUMNEZEU.“ (Profesor Yoga, Gregorian Bivolaru)
Cu totii am fost candva indragostiti pentru prima oara, iar atunci am descoperit si am vazut femeia asa cum este ea in realitate - un mister care ne fascineaza si in fata caruia ne pierdem... pentru a ne regasi cu adevarat.
Orice calator ce patrunde in acest univers fascinant care este Femeia, nu poate decat sa fie fascinat si sa se umple de incantare. Este ca si cum ai patrunde intr-un taram al misterului si al unei provocari continue. Cu cat cunosti mai multe din aceste taine esti tentat sa descoperi mai mult, sa cauti sa deslusesti cat mai mult acest mister, si astfel poti ajunge la sursa ultima care este dincolo de tot ceea ce ne putem imagina.
O femeie frumoasa care merge pe strada poate face „sa-ti stea mintea in loc“ - dupa cum bine se spune in popor - chiar in momentul in care o vezi. Prin urmare, frumusetea ne poate paraliza complet simturile si mintea, lasandu-ne muti de uimire si incantare. Farmecul nesfarsit al eternului feminin, SHAKTI din traditia hindusa, are puterea de a fascina, de a stopa sau de a paraliza fulgerator activitatea personalitatii noastre egotice, oferindu-ne astfel posibilitatea de a accede instantaneu la nivelurile superioare ale realitatii sau chiar in vidul sublim, beatific, al fiintei supreme, Dumnezeu Tatal. Frumusetea exercita asupra noastra aceeasi putere ca si vidul, adica acea imperioasa atractie impotriva careia orice rezistenta este inutila.
„A fascina“ inseamna a avea o mare putere de atractie, de seductie, putere care este exercitata asupra altor fiinte umane prin angrenarea, constienta sau inconstienta, a unor energii subtile gigantice. Fiinta fascinata este atunci literalmente absorbita, ea ajungand sa fie aproape incapabila sa se desprinda de fiinta care fascineaza si de a carei prezenta ea este coplesita, fara a fi insa hipnotizata in mod direct.
Fascinatia este un fenomen foarte complex, care este neutru in esenta, dar care, ca orice fenomen din acest univers, poate fi orientat pozitiv sau negativ. Si intrucat femeia este, de obicei, cea care fascineaza, este foarte important ca ea sa aiba o orientare benefica si sa posede o forta spirituala autentica. Astfel, ea il va putea determina pe barbatul fascinat de ea sa se apropie cat mai mult de spiritualitate, de aspectele divine ale realitatii, de aici putand fi inteles rolul de initiatoare al femeii.
Fascinatia, seductia, ia forma unui „ceva“ placut si misterios. Cel care ne fascineaza, cel care ne atrage, este de fapt misterul. De aceea, o femeie care isi va cultiva starea de mister, care isi va amplifica misterul feminin, va deveni din ce in ce mai fascinanta. Un exemplu in aceasta directie il poate constitui celebra actrita Greta Garbo, care prin cultivarea si amplificarea acestui mister a reusit sa-si amplifice starea de fascinatie si sa devina aproape un mit.
Nu trebuie sa uitam, de asemeni, ca misterul feminin se poate identifica cu misterul cosmic al Creatiei. Este acelasi mister, care cheama, fascineaza dintotdeauna si atrage intr-un mod nebanuit si irezistibil fiinta umana. Femeia moderna va trebui sa inteleaga faptul ca starea de mister profund este o poarta directa si rapida catre adevarata cunoastere a tainei Creatiei si a Naturii. Prin urmare, femeia care va reusi sa se identifice cat mai mult cu acest mister, va deveni la fel de fascinanta precum intreaga Creatie. In fiinta umana preexista starea de atractie fata de necunoscut, fata de ceea ce ea nu cunoaste, de ceea ce provoaca, de ceea ce necesita eforturi pentru a fi dobandit, de ceea ce incita. Iar cea care convinge intotdeauna este fascinatia armoniei, aceasta fiind chiar sublima fascinatie divina. Prin urmare, o femeie fascinanta va fi o femeie la fel de misterioasa, de puternica, de armonioasa si de inteligenta precum Natura. Fascinatia Naturii este fascinatia divina, fascinatia desavarsirii, acea fascinatie care te incita la cunoastere, care te provoaca in mod continuu sa fii desavarsit.
„Adevarata Femeie, cea care vine din noaptea timpurilor, Femeia care ne-a fost daruita de Divin, apartine in intregime unui univers diferit de cel al barbatului. Ea lumineaza cealalta extremitate a Creatiei. Ea cunoaste secretele apelor, ale pietrelor, ale plantelor si ale animalelor. Ea poseda cheile sanatatii, ale pacii si echilibrului, ale armoniilor materiei.
Ea este mireasa divina, cea care il asteapta pe barbat pentru a da nastere impreuna Paradisului terestru. In momentul sacru in care Femeia se daruieste Barbatului, ea ii deschide atunci acestuia poarta catre o alta lume. Femeia este izvorul tuturor virtutilor. Femeia adevarata este cea care face din barbat mai mult decat el este. Femeia ii este suficienta barbatului pentru ca el sa existe in plenitudine.
Barbatul trebuie sa treaca prin Femeie pentru a ajunge la Fiinta sa adevarata si chiar daca el a ales alte asceze va intalni din nou Femeia sub diverse forme simbolice.
Descoperirea Femeii Adevarate este o Gratie. Unirea cu ea cere bunavointa lui Dumnezeu. Apoi, totul se va transforma, iar barbatul va inceta sa se mai joace cu el insusi.“
„Cand o femeie iubeste, cand in privire ii apare o lucire vie si pe buze ii joaca o lumina, atunci ea transforma orice este al trupului ei intr-o minune, care este deosebita de tot ceea ce a fost si va fi.“ (Camil Petrescu)
Ceea ce ne face sa devenim adevarate Zeite este frumusetea interioara, care atrage dupa sine atat frumusetea exterioara, fizica, cat si iubirea si fericirea. Vom trai atunci pentru a crea, pentru a ne bucura, pentru a exprima ceea ce avem mai bun si mai frumos in noi. In orice loc am fi si orice am face, fie ca ingrijim copiii sau facem paine, fie ca suntem profesoare sau medici, acolo unde suntem noi, totul poate straluci, pentru ca noi, femeile, putem darui si putem iubi.
De asemeni, un loc aparte printre calitatile noastre esentiale il ocupa gratia. Miscandu-ne mladios, cu un mers feminin, cu gesturi pline de gratie si de eleganta, noi suntem un adevarat deliciu pentru un barbat. Noi putem induce respectul atunci cand, printr-o tinuta dreapta, princiara, ne manifestam pline de rafinament si eleganta, sau putem trezi pasiunea cand, prin miscari feline, catifelate, ne intindem pe o canapea.
De aceea, fii regina, chiar in mijlocul banalei vieti de fiecare zi! Ti-ai pus vreodata intrebarea: «Ar putea oare un Romeo sa se indragosteasca de o femeie ca mine?»...
Este extrem de important sa ne faurim un model de Femeie spre care sa tindem, spre care sa urmarim sa ne inaltam, chiar si in viata de zi cu zi. Este extrem de util sa ne punem cat mai des intrebarea-cheie: «Cum s-ar purta o Cleopatra in aceasta situatie?»
O alta calitate de care trebuie sa devenim constiente este senzualitatea. Puterea noastra de fascinatie este strans legata de acest atù atat de dorit de barbati - senzualitatea. Daca vom privi in jur, si chiar urmarind istoria omenirii, vom observa ca femeile cele mai dorite, cele mai iubite de barbati au fost intotdeauna femeile extrem de senzuale, feminine si erotice. Fericirea de a putea trai din plin senzualitatea, iubirea si erotismul este un dar care merita intr-adevar sa fie dobandit. Astfel, exista atat in sistemul yoga cat si in tantrism si taoism, o gama bogata de metode extrem de eficiente, care ne pot ajuta sa ne manifestam erotismul si sa fim femei super-senzuale si implinite.
Fii fascinanta si misterioasa. Fii o legenda pentru un barbat! Fii visul lui, fii frumoasa si nobila, fii pura si calda. Si de vrei sa-l gasesti pe printul tau, aminteste‑ti ca tu insati esti o printesa.
Cu foarte multa dragoste dedic aceste randuri tuturor acelor femei care au curajul sa viseze la a fi frumoase si la a deveni Femei.“ (Anonima)
Una dintre modalitatile care pot ajuta femeia sa devina cu adevarat Femeie este suspendarea partiala sau totala, numai pe o cale perfect naturala, a menstruatiei. Suspendarea menstruatiei poate fi cel mai usor obtinuta prin practica perfecta a continentei sexuale, ea permitandu-i atunci femeii sa atinga o extraordinara stare de vitalitate, forta psihica mult marita, putere mentala extraordinara, toate acestea fiind insotite de multiple realizari de natura spirituala. Energia gigantica obtinuta ca urmare a suspendarii menstruatiei ii permite dupa aceea femeii sa atinga performante uluitoare, atat in propriul sau univers launtric cat si in ambianta in care ea se manifesta liber, intocmai ca o uriasa forta benefica a naturii (SHAKTI).
(Vezi cartea: Gregorian Bivolaru, „Taina menstruatiei. Enigma fiziologica a femeii“, ed. Shambala, 2001.)
Oferim in continuare, in aceasta directie, o alta marturie:
„Abia dupa ce am eliminat complet din fiinta mea menstruatia, mi-am dat seama ca acest fenomen este perfect posibil. Mi-am suspendat total menstruatia de circa sapte ani. In perioada in care m-am angrenat pentru suspendarea menstruatiei, aceasta a aparut in primele 5 luni la intervale de 45 de zile; intai abundenta (parca disperata ca va fi eliminata), dupa care foarte putin si apoi deloc. Inainte, aparitia ei era foarte regulata si dura 3 zile, cu dureri in prima zi. Odata cu eliminarea menstruatiei a iesit din mintea si din viata mea tot ceea ce era neplacut si se petrecea in acele perioade. Tin minte ca intotdeauna era tare incomod, menstruatia imi «agresa» buna desfasurare a vietii de zi cu zi. Pur si simplu, cand am inteles ca ea poate fi eliminata, mi-am spus: «gata, ajunge, pana aici i-a fost» si m-am pus pe treaba! De atunci ma simt «fara cuvinte»! Inteleg treptat ca reprezint, ca femeie, o forta!“ (Anonima)
3 comentarii:
Vezi pe un blog nou aparut un articol deosebit despre chemarea eternului feminin.
f frumos si adevarat!
Te invit sa vizitezi si blogul la care scriu..
http://www.arta-feminitatii.blogspot.com/
Mults succes in continuare!
:) Divin. Viata Divina.
Trimiteți un comentariu