Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

miercuri, 1 aprilie 2009

► GURU YOGA

Si fiindca tot am amintit in articolul precedent de Padmashambhava, va prezentam acum foarte pe scurt GURU YOGA.

Aceasta este o forma tibetana de YOGA bazata in principal pe ritualuri de adorare a Ghidului spiritual si pe anumite tehnici de vizualizare si meditatie care vizeaza identificarea cu acesta.

Initiatorul ei a fost marele Ghid spiritual tibetan Padmashambava (secolul VIII). Nu intamplator, aceasta forma de YOGA a aparut in Tibet pentru a compensa o mare carenta a spiritualitatii tibetane (profund influentata de religia budista), in care exista o viziune mult mai putin transfiguratoare fata de Ghidul spiritual decat in traditia hindusa din India. In Tibet, in perioada respectiva, criteriul principal pentru oferirea invataturilor spirituale era plata unei anumite taxe.


Desi a fost in primul rand un mare yoghin si a oferit initieri specifice sistemului YOGA, care nu tin neaparat de un anumit context religios, Padmashambava a fost considerat un mare reformator al budismului tibetan. Traditia monastica budista ii acorda o foarte mare importanta si a pastrat elementele legate de GURU YOGA la loc de mare cinste.

Si acum, GURU YOGA este pentru adeptii budismului tibetan o practica uzuala, considerata a fi printre cele mai eficiente tehnici spirituale si printre cele mai importante initieri. Formele de GURU YOGA difera, in functie de Ghidul spiritual la care se raporteaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu