Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

joi, 9 aprilie 2009

► SHIVA manifestat ca un lingam de foc

(Fragment din SHIVA PURANA)

In mitologia hindusa abunda legendele in care SHIVA joaca un rol central. Dintre nenumaratele aspecte si manifestari ale lui SHIVA, manifestarea sa ca un lingam de foc este printre cele mai inedite si misterioase. Imemoriala legenda, care ne face accesibile invataturi spirituale fundamentale, este cuprinsa in capitolele 7-9 ale textului sacru SHIVA PURANA. Aici este descrisa interventia divina a lui Shiva in lupta pentru suprematie - lupta ce parea interminabila si care distrugea intreaga lume - dintre Brahma, creatorul universului si Vishnu, pastratorul acestuia.
Va oferim aici si un link pentru download-ul unei piese muzicale speciale care este folosita pentru meditatia de evocare in Akasha si comuniune cu SHIVA MANIFESTAT ca un LINGAM de FOC: DOWNLOAD MP3  
[Pentru a patrunde in intimitatea mitului, va oferim cateva precizari. Brahma este aspectul masculin (+), Vishnu este aspectul feminin (-), iar Shiva este aspectul transcendent, neutru (0) care permite atat intrarea in manifestare cat si transcenderea ei. Aceasta forta neutra care este invizibila, deoarece nu se manifesta niciodata in mod direct, produce si resoarbe atat plusul cat si minusul, integrandu-le totodata intr-un tot unitar; in absenta ei nimic nu poate sa existe.]

Iata fragmentul din SHIVA PURANA in care este descrisa manifestarea lui SHIVA ca un lingam de foc:

Pe campul de batalie, Brahma si Vishnu continuau sa se lupte pana la moarte, asteptand rezultatul confruntarii armelor lor supreme maheshvara si pashupata pe care ei insisi le proiectasera.
Flacarile care se degajau din batalia celor doua armate ardeau toate cele trei lumi. Vazand aceasta distrugere iminenta a universului, care ar fi fost prematura si ar fi venit intr-un moment nepotrivit, prezenta invizibila a lui Shiva si-a asumat forma terifianta a unei imense coloane de foc care a aparut intre cele doua ipostaze divine.
Si astfel, cele doua armate cuprinse de flacarile razboiului, care erau suficiente pentru a calcina intregul univers, au fost absorbite in imensa coloana de foc.
Vazand acest uimitor fenomen care le-a neutralizat armele, cei doi zei aflati in conflict s-au intrebat unul pe celalalt: „Ce este aceasta aparitie uimitoare?
Ce este aceasta coloana de foc care s-a ridicat intre noi? Ea depaseste domeniul perceptiei noastre senzoriale. Trebuie sa-i gasim inceputul si sfarsitul, sa aflam care este baza ei si care ii este varful!“
Punandu-se de acord cu aceasta decizie, cei doi eroi, mandri de vitejia lor, s-au angajat imediat in cercetare.
„Nu va exista nici un rezultat pozitiv daca vom ramane impreuna“, a spus atunci Vishnu si, asumandu-si forma unui mistret, a pornit catre in jos pentru a cauta baza coloanei de Lumina. La randul sau Brahma a luat forma unei pasari migratoare (hamsa) si a zburat catre inalt, in cautarea varfului coloanei.
Traversand lumile inferioare si mergand foarte departe catre in jos, Vishnu nu a reusit insa sa descopere baza uriasei coloane de foc. Complet epuizat, sub forma sa de mistret, el a reurcat catre campul de batalie.
Nici Brahma nu a reusit sa gaseasca varful acestei coloane, reintorcandu-se si el la punctul de plecare.
Atunci Shiva, plin de compasiune, s-a manifestat sub forma unei fiinte divine, revelandu-si prezenta in acea coloana infinita. El le-a vorbit astfel [capitolul 9]:
„Eu am doua aspecte: unul manifestat si unul nemanifestat. Nimeni altcineva nu detine aceste doua aspecte, de aceea nimeni altcineva nu poate fi Stapanul Suprem al Universului.
Natura mea este nemanifestata atunci cand sunt privit ca Realitate Suprema si manifestata, atunci cand sunt privit ca Suveran al universului.
Aceasta coloana infinita de foc sugereaza natura mea suprema, impersonala. Acest lingam va fi simbolul meu si voi toti il veti adora intotdeauna.
Dragii mei fii, acesta coloana de foc fara inceput si fara sfarsit va putea fi reprezentata de acum inainte si intr-o forma restransa, pentru necesitatile perceptiei obisnuite si ale adorarii sale.
Acest simbol al lingamului va aduce celui intelept starea de beatitudine. Adorarea sa este cel mai bun mijloc de a obtine atat fericirea nesfarsita in aceasta lume cat si desavarsirea spirituala ultima. El va putea inlatura toate eventualele renasteri obligatorii in sfera iluziei si a ignorantei, ale oricaror fiinte incarnate.
Indeplinirea ceremoniilor spirituale, realizarea de ofrande sau rugaciunea, tot ceea ce va constitui o practica spirituala in legatura cu acest simbol va fi de un milion de ori mai eficient decat fara raportarea la el.
Daca voi fi adorat in forma Mea suprema de lingam si daca in aceasta raportare la lingam se vor realiza toate celelalte ceremonii si procedee spirituale, se vor obtine cu siguranta cele cinci forme de eliberare [cunoscute in traditia indiana]: a trai in aceeasi lume divina cu Mine – salokya, a fi mereu aproape de Mine – samipya, a fi intru totul la fel ca Mine – sarupya, a atinge aceleasi puteri divine ca Mine – sarishti si a fi in intregime identificat cu Mine – sayujia.
Astfel veti putea obtine cu totii implinirea tuturor dorintelor voastre!
Simbolul lingamului si Eu Insumi, care sunt astfel simbolizat, nu suntem doua entitati diferite. Lingamul este chiar Fiinta Mea Absoluta. El permite adoratorilor Mei sa se apropie de Mine. El este astfel intotdeauna si in intregime demn de veneratie.“

(articol preluat de pe site-ul yogaesoteric)

Un comentariu:

solis spunea...

Se poate spune ca aceasta manifestare a lui Shiva ca un Lingam de Foc este cea care este pe cale sa se produca si acum, la acest final de Kali Yuga, pentru reinstaurarea ordinii divine sacre in aceasta lume cuprinsa de haos.

Trimiteți un comentariu