Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

luni, 21 martie 2011

► Vremea transformarilor furtunoase

Din martie şi până în prima decadă din mai un convoi planetar traversează impulsivul Berbec. Acest tsunami astral mătura din viaţa noastră toate aspectele redundante, toxice şi inutile, ce ne ţin pe loc şi nu ne mai permit să avansăm. Primăvara lui 2011 ne transformă viaţa!

Convoiul a început să se formeze din 9 martie, când lui Jupiter (care deja se află în Berbec din 22 ianuarie 2011 şi va rămâne aici până pe 4 iunie 2011) i se alătură Mercur. Jupiter este astrul care conduce tot convoiul planetar ce tranzitează Berbecul, convoi responsabil de marile transformări din viaţa noastră. Pentru unii e vorba de modificări de relaţii, sens şi scopuri, pentru alţii de modificări de situaţie prezentă datorită efortului personal şi a curajului afirmării.

Indiferent de zodia noastră de naştere sau de cea din ascendent, toţi vom fi provocaţi să dăm un test de curaj. Curajul de a recunoaşte cine suntem de fapt (ce vrem în viaţă, ce ne place să facem, care ne sunt valorile, cu cine vrem să ne asociem şi cu cine nu etc.) şi ce vrem să facem cu viaţa noastră mai departe.
În unele cazuri, tranzitul furtunos al planetelor în Berbec poate modifica major destinul. Poate rupe relaţii bazate doar pe promisiune şi buna-intentie, dar nu şi pe iubire; poate prăbuşi cariere bazate doar pe dorinţa de câştig, poate zdruncina sănătatea sabotată de prea multă pasiune, de pofte nestăpânite sau de inconştienţă şi comoditate.

Acum, cu toţi trecem prin transformări furtunoase, indiferent ce trenuri am ratat sau în care ne-am urcat în trecut. Fiecare om de pe planetă îşi manifesta, mai puternic în prima jumătate a acestui an, nevoia de libertate şi curajul de a fi el însuşi. Pentru unii este nevoie de o criză, de o mică isterie pentru a putea conştientiza cine sunt, ce le trebuie şi ce nu le trebuie în viaţă. La foarte mulţi cuţitul a ajuns la os. Alţii sunt mai conştienţi de sine şi realizează (înainte ca mari drame să se producă) ce trebuie să facă cu viaţa lor şi ce trebuie să transforme la ei înşişi.

Suntem chemaţi să fim noi înşine. Orice ar însemna asta. Să fim sinceri cu noi, când ne privim în oglindă. Să ne arătăm celorlalţi aşa cum suntem, fără să ne menajăm pe noi sau să îi menajăm pe ei. Dar dacă nu o putem face, dacă însăşi viaţa noastră n-o putem recunoaşte ca fiind a noastră (şi ni se pare că jucăm alt rol, ce ne este complet străin) atunci contextul planetar ne impune oprirea jocului şi modificarea direcţiei.

Berbecul este zodia ce găzduieşte cel  mai puternic tranzit planetar din acest an (puternic, în sensul în care generează cele mai mari transformări). Momentul a avut o avanpremieră în perioada iunie-august 2010. Rememoraţi intenţiile, proiectele, iniţiativele şi deciziile avute atunci. Dacă aţi bătut în retragere sau n-aţi avansat cu demersurile voastre, acum aveţi şansa să demonstraţi voinţă mai mare, claritate în gândire, hotărâre în acţiuni. Lunile de iarnă, cu tranzitul planetelor în Vărsător şi Peşti au ajutat la conturarea unui nou viitor, a unei alte viziuni despre cum ar putea fi viaţa voastră  şi apoi la încheierea socotelilor cu trecutul, la o benefică renunţare la tot ce ne ţine pe loc, ne afectează sănătatea, ne trădează conştiinţa. Berbecul, reprezentând conştiinţa de a fi, ne obligă să ne sondăm conştiinţa în toate situaţiile de viaţă şi să vedem dacă suntem conformi cu noi înşine sau ne minţim şi pe noi şi pe cei din jurul nostru. Asta nu înseamnă egoism, ci realism. A şti cine eşti şi a fi conform cu tine însuţi îţi uşurează şi ţie existenţa şi celor din jurul tău, neinducându-i în eroare. Şi începi să trăieşti adevărata ta viaţă, orice ar însemna asta. Când trăim adevărata noastră conştiinţă şi viaţă, orice dificultate este primită cu inima deschisă şi cu sufletul împăcat – iar de aici ne luăm enorm de multă putere şi bucurie ce ne ajută să depăşim provocările. Pe când trădarea propriei fiinţe şi a propriului Sine ne face sclavi lipsiţi de putere ai unei realităţi pe care ne-o impunem – începem să trăim împotriva propriei noastre vieţi.

Până pe 2 aprilie (sub influenţa conjuncţiei Mercur-Jupiter în Berbec) avem timp să ne gândim la propria persoană, la cine vrem să fim, cum vrem să fim noi în viaţa noastră, să ne gândim la scopurile noastre şi să ne asigurăm că le alegem pe baza inimii şi conştiinţei noastre şi nu doar pe baza nevoilor, ambiţiilor, vanităţilor, fricilor noastre. Asta înseamnă să începem să trăim o viaţă din expresie de Sine, exprimându-ne pe noi înşine şi nu o viaţă trăită din nevoia  de comoditate şi confort,  ori împinşi de ambiţia reuşitei sau de frica sărăciei şi acceptarea vasalităţii.

O viaţă trăită din expresie de Sine asigură mereu o reuşită profundă, satisfăcătoare material şi împlinitoare sufleteşte. Pentru că Sinele (spiritul nostru divin) asigură prosperitatea,  bucuria şi iubirea. O viaţă trăită din frică sau ambiţia sterilă a succesului nu garantează nimic, de aceea atingerea obiectivelor e calpă, amorfă şi nu aduce fericire – pot mărturisi asta cei care nu văd niciodată mai departe de scop şi reuşită, nu-şi ancorează efortul în inimă şi conştiinţă, nu se exprimă pe sine în munca lor, ci doar voinţa expresă de a atinge obiectivul.

Din 9 martie Mercur ne obligă să nu ne mai ignorăm conştiinţa – ştiinţa de Sine. Şi să privim în  noi şi la viaţa noastră. Şi să aflăm dacă ne-am rătăcit de noi înşine, dacă nu mai ştim cine suntem, dacă suntem străini pentru noi înşine, dacă, dimpotrivă, ne onorăm prin ce facem, dacă suntem loiali unor convingeri şi credinţe constructive şi onorante sau închistate şi egoiste. Care ne sunt crezurile, adevărurile? Cum le afirmăm? Cât de limitaţi suntem de propriile noastre adevăruri? Facem din credinţele noastre închisoarea noastră ţinând viaţa şi oamenii la distanţă sau facem doar un cadru viu de orientare?

Mercur în Berbec ne obligă să fim brutal de sinceri cu noi înşine şi să răspundem unor mari întrebări:
- Vreau eu cu adevărat ceea ce mi-am propus sau m-am angajat să fac?
- Cred cu adevărat în ceea ce am afirmat?
- Mă simt demn şi onorat de postura în care m-am pus?
- Sunt conform cu mine însumi în situaţia pe care o trăiesc?
- Mai este de actualitate şi mă mai reprezintă scopul pe care mi l-am fixat în urmă cu ceva timp?
- Mă reprezintă funcţia pe care o deţin?
- Mă onorează rolul şi contribuţia pe care le am în familie şi la muncă?
- Mă onorează postura socială şi profesională în care mă aflu?
- Mai iubesc persoana de lângă şi mine şi vreau eu cu adevărat această relaţie?
- Mai vreau eu să păstrez angajamentul pe care mi l-am luat?
- Sunt eu cu adevărat părinte aşa cum pot fi eu la cel mai înalt nivel al acestui rol?
- Simt cu adevărat cuvintele pe care le rostesc şi promisiunile pe care le fac?
- Îmi trăiesc cu adevărat conştiinţa de fiecare dată când acţionez, relaţionez sau iau decizii?

Din 12 martie Uranus intra în Berbec şi va ocupa acest semn 7 ani! Astrul indică un timp al curajului de a ne exprima pe noi înşine: fire şi credinţe personale. În cadrul acestui lung interval de timp, aceasta primăvară este revoluţionară, după cum vor fi şi pasajele iulie – august 2013 şi decembrie 2013-august 2014.

Uranus indică un curaj „electric” ce ne împinge să ne exprimăm clar voinţa şi personalitatea. Destinul poate cunoaşte răsturnări teatrale, putem manifesta impulsuri iraţionale dar extrem de puternice. De aceea un antrenament anterior în contactul cu propria conştiinţă şi o bună intuiţie ne vor ghida spre impulsuri şi porniri pozitive faţă de propriul nostru destin. Iar răsturnările de situaţie, chiar dacă brutale, vor fi evolutive şi salutare. Uranus, ca planetă colectivă, ne scoate din anonimat, promovându-ne unicitatea, originalitatea. Talentele noastre speciale sunt chemate să iasă la rampa, punându-ne într-o lumină unică.

Din 24 martie şi până pe 16 decembrie 2011 Luna Neagră (Lilith) se afla şi ea în Berbec. Lilith aduce la suprafaţă râvnirile şi avidităţile noastre. Fiind în Berbec, ne vom dori mai mult curaj, expunere, putere şi afirmare. Dar ne vom şi teme să le avem. Pentru că atunci nu vom mai putea da înapoi de la rolul şi responsabilităţile pe care afirmarea şi expunerea le implică.

ATENŢIE! :  Berbecul merge doar înainte şi nu suportă să fie oprit din drum! Luna martie şi luna aprilie aduc provocări de la care nu vom putea da înapoi. Orice acţiune începută trebuie dusă la final. O putem modela pe parcurs, dar nu putem renunţa la ea.

Marte, planeta Berbecului, se află până pe 2 aprilie în blândul şi rezervatul Peşti. Marte în Peşti ne ajută să încheiem încă discret capitolele inutile şi toxice din viaţa noastră. Să renunţăm la relaţiile nepotrivite, la visele incompatibile cu menirea noastră, la ambiţiile deşarte, la prejudecăţile neonorante, la credinţele copiate. Să renunţăm la servilism în favoarea serviabilităţii, să renunţăm la subordonare în favoarea cooperării echitabile, să renunţăm la pretenţii în favoarea cererii deschise, să renunţăm la plângeri în favoarea analizelor obective, să renunţăm la furie în favoarea iertării şi a puterii de a lăsa în urmă.

Abia intrarea lui Marte în Berbec, pe 2 aprilie declanşează mişcarea dramatică a plăcii turnante pe care se afla viaţa noastră, declanşează marile evenimente de destin.

Aşadar:
După 9 martie să privim atent la noi înşine. Şi să acceptăm adevărurile pe care le aflăm. Aceste adevăruri pot impune în aprilie o serie de corecţii în deciziile şi atitudinile noastre de până acum.

Luna aprilie ne împinge în ring! Va trebui să ne cunoaştem forţele şi abilităţile. Va trebui să dovedim curaj şi spirit de iniţiativă. De aceea luna martie este extrem de valoroasă pentru că ne pregăteşte pentru marile transformări pe care le vom decide, porniţi fiind pe drumul afirmării crezurilor şi conştiinţei noastre.

BERBEC
Află ce vrei cu adevărat de la tine însuţi. Cine eşti cu adevărat, dincolo de poza arătată în ultimul timp. Ce vrei cu adevărat de la tine şi unde vrei să ajungi cu viaţa ta? Scopurile pe care ţi le-ai propus te reprezintă sau exprimă doar dorinţa de libertate şi respingerea unei stări nemulţumitoare din trecut? Ştii să te sprijini pe tine la greu sau te temi să contezi doar pe tine? A conta doar pe tine se transformă în sfidarea celorlalţi şi în însingurare sau este expresia puterii interioare şi a talentelor tale?

TAUR
Dă o valoare altruistă muncii tale. Ceea ce faci şi eşti în acest moment prejudiciază pe cineva sau ajută, sprijină, salvează pe cineva – poate chiar pe tine însuţi. Ia măsuri de a elimina erorile personale, manifestă curajul de a accepta senin şi deschis ceea ce vor cei din jur să facă cu vieţile lor. Ajută-i să îşi clarifice scopurile nu să şi le reprime!

GEMENI
Te reprezintă actualii tăi prieteni? Grupul în care eşti te onorează? Deschide-te spre adevăraţii prieteni şi spre persoanele a căror prezenţă te onorează, cu care rezonezi în aspiraţii, gusturi, scopuri. Găseşte-ţi curajul de a-ţi tria prietenii sau de a alege lângă cine stai. Găseşte-ţi curajul de a ieşi în societate şi de a afirma ce îţi place să fii şi să faci.

RAC
Priveşte la actuala ta slujbă şi funcţie – te reprezintă? Îţi exprimă crezurile sau cu fiecare decizie şi acţiune în poziţia pe care o ocupi te negi pe tine? Ambiţiile tale te reprezintă în acest moment şi te onorează? Sau te expun şi te fac să îţi negi firea şi familia? Ţi-ai câştigat puterea în viaţa ta sau te temi de responsabilităţi şi de confruntarea cu părinţii?

LEU
Ai curajul de a-ţi expune public convingerile? Rezistă ele testului întrebărilor sau confruntărilor? Trăieşti conform declaraţiilor tale? Eşti una cu imaginea pe care o oferi? Ai curajul de a merge mai departe de punctul de confort în care te-ai instalat? Ai curajul de  a-ţi apăra ideile sau de a le modela ori de a renunţa la ele dacă afli că sunt neprogresiste şi neconstructive pentru cei din jur? Eşti deschis la colaborarea cu străinătatea?

FECIOARĂ
Ai curajul să devii mai pragmatic şi mai eficient în munca pe care o depui? Să îţi susţii colaboratorii şi partenerul apreciind mai mult talentele celor de lângă tine? Eşti pregătit să te susţii financiar sau să apreciezi şi să ajuţi persoana care te sprijină financiar? Îţi asumi eşecurile financiare? Ai curajul să îţi impui restricţii în cheltuieli şi raţiune în investiţii?

BALANŢA
Eşti pregătit să vezi adevărul despre partenerul tău sau despre singurătatea ta? Eşti pregătit să faci faţă adevărului despre felul în care se simte omul de lângă tine în preajma ta, despre cum îl afectează prezenţa ta, despre cum trăieşte alături de tine? Eşti pregătit să afli cum ai contribuit la singurătatea ta şi la felul în care oamenii şi-au format opinii legate de tine?

SCORPION
Ai curajul să faci transformări în activităţile tale cotidiene? Eşti pregătit să te implici mai mult sau să delegi o parte din activităţi, având încredere în colaboratori şi pregătindu-i să fie loiali şi responsabili? Ai curajul să îţi asumi responsabilitatea pentru calitatea muncii tale de până acum şi pentru munca de acum încolo? Ai curajul să îţi conduci corect echipa de lucru?

SĂGETĂTOR
Ai curajul să vezi adevăratele tale sentimente? Să îţi recunoşti valoarea şi talentele şi să le afirmi? Eşti pregătit să afli ce fel de părinte eşti? Îţi asumi reponsabilitatile ca părinte? Îţi recunoşti talentele dar şi eşecurile pedagogice?  Faci faţă sentimentelor tale, nevoii de libertate, de expresie şi de interacţiune? Faci faţă pornirilor tale aventuroase şi îţi recunoşti patimile şi instinctinctele?

CAPRICORN
Faci faţă transformărilor din viaţa ta personală? Eşti pregătit să iei decizii ce afectează planul domestic? Faci faţă cererilor de autonomie venite din partea membrilor familiei? Îţi asumi responsabilităţile admininstrative legate de casă? Eşti capabil să priveşti adevarul despre familia ta sau despre părinţii tăi? Îţi recunoşti adevăratele nevoi legate de siguranţa materială şi importanţa familiei în viaţa ta?

VĂRSĂTOR
Ai curajul să îţi susţii afirmaţiile, ideile, promisiunile şi proiectele? Ai curajul să ieşi la rampă şi să te implici în propagarea adevărurilor în care crezi, să fii un agent de distribuire a cunoaşterii? Este cunoaşterea ta corectă şi informaţiile pe care le deţii şi le transmiţi sunt veridice? Transmiţi altora date false sau date corecte? Ai curajul să recunoşti nivelul educaţiei tale şi să îţi completezi cunoştinţele?

PEŞTI
Eşti pregătit să munceşti mai mult şi mai implicat astfel încât câştigurile tale să fie pe deplin meritate? Ai curajul să foloseşti mai îndrăzneţ, creativ şi curajos talentele tale astfel încât să obţii onorariile meritate? Eşti hotărât să înveţi să te pui în lumina corectă în plan profesional? Ai curajul să începi o afacere pe cont propriu sau să acccepţi un job ca şi când ai fi pe cont propriu: deplin responsabil şi asumat pentru ce faci la muncă şi pentru calitatea actului tău profesional?

de Camelia Pătrăşcanu
www.horoscoptv.ro


Citiţi şi:
► Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu