Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

vineri, 13 martie 2009

► SUPRAEXPUNEREA LA RADIATII, O MODA IN SPITALE

In prezent, pacientii sunt de sapte ori mai expusi la radiatiile aparatelor de scanare din spitale decat in anii 1980, se arata intr-un raport al National Council on Radiation Protection and Measurement din Statele Unite ale Americii.

Radiografiile sunt utile pentru stabilirea unor diagnostice, insa expertii medicali acuza doctorii ca le folosesc mai mult decat este necesar, doar pentru a castiga mai multi bani, si fara a se gandi la pericolele radiatiilor la care sunt expusi pacientii.

Radiografiile facute in vederea stabilirii diagnosticelor ofera medicilor informatii importante, insa atunci cand nu sunt neaparat necesare, ele pot fi evitate, sunt de parere cercetatorii. Supra-expunerea la radiatii, in mod special a persoanelor tinere, este unul dintre motivele care duc la aparitia cancerului.

Radiografia a devenit mana dreapta a practicii medicale. Din pacate, o parte dintre cei care o recomanda au vazut in aceasta tehnica medicala o solutie pentru problemele financiare", declara Dr. James Thrall, directorul sectiei de Radiologie din cadrul Massachusetts General Hospital din Boston. Un studiu al Government Accountability Office din Statele Unite ale Americii a relevat faptul ca in domeniul radiologiei cheltuielile medicale au crescut cu 14 miliarde de dolari intre anii 2000 si 2006.

Sursa: Reuters

Citeşte şi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu