Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

miercuri, 15 aprilie 2009

► Boddhisattva

BODDHISATTVA-sii sunt fiinte umane exceptionale, care s-au incarnat nu din necesitate KARMA-ica, ci numai pentru a sustine evolutia spirituala a umanitatii, slujindu-l astfel cu abnegatie pe Dumnezeu.
   Idealul de BODDHISATTVA este unic in peisajul spiritualitatii planetare si, in ciuda interpretarilor occidentale conform carora acesti BODDHISATTVA-si „renunta” la eliberarea spirituala ultima pentru a servi umanitatea, perspectiva spiritualitatii tibetane este profund pozitiva: BODDHISATTVA-sii sunt fiinte care au atins starea de indumnezeire (sau sunt orientate cu toata fiinta lor catre acest ideal spiritual suprem) si, in deplin acord cu vointa divina, se daruiesc pline de abnegatie ajutorarii tuturor fiintelor din Univers.
   Regasim in aceasta traditie ecouri ale unor revelatii esentiale despre sferele spirituale angelice, prezentate in Occident de mari vizionari precum Swedenborg si Lörber: activitatea neobosita in slujba lui Dumnezeu, prin care ingerii sustin transformarea spirituala a oamenilor, este o lege divina a lumilor spirituale. Fiintele umane care aspira la randul lor, sa atinga starea de indumnezeire trebuie sa se supuna si ele acestei legi a activitatii neobosite si slujirii neincetate a lui Dumnezeu Tatal. Prin urmare, idealul uman de BODDHISATTVA la care aspira yoghinii tibetani confirma, atat prin existenta lui, cat si prin manifestarea a foarte multi BODDHISATTVA-si in Tibet, ghidarea spirituala directa a Shambalei, taramul subtil in care traiesc intelepti care isi dedica intreaga viata lui Dumnezeu, sprijinind din plan subtil evolutia umanitatii si ajutand cu abnegatie toate fiintele umane care se afla pe o cale spirituala autentica.

(fragment din articolul Shambala este reală (III), de pe yogaesoteric.net, preluat din YOGA MAGAZIN nr. 35)

Multumim.

Citiţi şi:
► Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu