Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

joi, 16 aprilie 2009

► Sarbatoarea Pastelui

„Sarbatoarea Pastelui semnifică, pentru cel deschis sufleteste, invierea lui Iisus in sufletul sau si deci propria sa inviere: doar aceasta inviere launtrica ne poate duce pe cele mai inalte culmi ale spiritului.“

Omenirea incepe sa isi dea seama din ce in ce mai clar ca toate transformarile care se manifesta in zilele noastre nu mai pot fi considerate simple evenimente trecatoare. Milioane de oameni isi pierd slujbele si statutul profesional, care parea asigurat pentru totdeauna. Toate tentativele de rezolvare a problemei somajului au esuat in mare masura. In numeroase tari, valoarea banilor se topeste precum zapada la soare. Materiile prime si resursele energetice au devenit din ce in ce mai rare. Stiinta si tehnica par sa-si piarda controlul asupra lumii artificiale careia tot ele i-au dat viata. Omenirea devine - pe buna dreptate - din ce in ce mai ingrijorata de posibilele catastrofe care o pot ameninta. Euforia nascuta dintr-un progres al carui control devine din ce in ce mai indoielnic a inceput sa faca loc unei temeri si unei angoase tot mai profunde in legatura cu viitorul omenirii. Desi nivelul de trai a sporit in unele tari intr-o maniera remarcabila si cu o viteza surprinzatoare, inca si mai rapid au crescut insatisfactia, ura si gelozia. Lipsa credintei si imoralitatea se raspandesc pretutindeni, dand nastere la tot mai multe acte de violenta si la orori din ce in ce mai mari. Tinerii au disparut aproape in totalitate din biserici. In acelasi timp, materialismul a invadat intreaga lume. In nici un alt moment din istoria omenirii acest fenomen nu a capatat o asemenea amploare.
   La modul general, mesajul lui Iisus a devenit strain omului din epoca actuala. Legatura autentica cu Dumnezeu a disparut aproape complet, si chiar si cei care continua sa accepte religia nu mai gasesc astazi fundamentele pe care sa isi sprijine credinta. Increderea in afirmatiile bisericii este serios zdruncinata. Frica de Dumnezeu a domnit prea mult timp, ea fiind exploatata si comercializata chiar de catre cei care ar fi trebuit sa o inlature cu sfatul lor. Religiozitatea bisericii a capatat o forma care nu se mai adreseaza tinerei generatii. Bisericile sunt din ce in ce mai goale.
   Exista totusi numeroase persoane, care continua sa ascunda in profunzimea sufletului lor o sete dupa marile adevaruri. Acestor suflete ingrijorate li se adreseaza si materialul de fata, care ofera o viziune mai putin cunoscuta asupra invataturii religioase obisnuite, si care ne poate ajuta sa-L intelegem mult mai profund si in realitatea revelatiilor Sale divine pe Iisus Christos.
   In timp ce traditia religioasa se afla in plin proces de descompunere, cazand prada celor mai bizare si mai contradictorii idei si ideologii, capabile sa dea nastere unei confuzii generalizate, tot mai multi oameni se intreaba de ce Dumnezeu ramane mut? Dar El nu este deloc mut! Din toate timpurile, Dumnezeu a trimis mesaje si avertismente omenirii, care nu le-a acceptat insa decat rareori. Chiar si mesajul divin, atat de generos, adus de Iisus, Fiul lui Dumnezeu, a fost in mare parte ignorat sau rastalmacit.
   Otrava materialismului a patruns astazi adanc si in esenta crestinismului. Ramane totusi intrebarea tulburatoare daca mai exista vreun mijloc prin care putem recunoaste Revelatia lui Dumnezeu...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu