Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

duminică, 1 noiembrie 2009

► Pentru cei care au urechi de auzit: Mihai Eminescu despre atmosfera politica din vremea sa

   Orice asemanare cu fapte, evenimente sau personaje din zilele noastre este... un semnal de alarma!
 
   Dupa cum spunea George Bernard Shaw (sau Hegel, sau poate amandoi... caci istoria se repeta): "Ceea ce invatam din istorie este ca nu invatam nimic din istorie."

Dar sa-i dam cuvantul lui Eminescu:

   "De cand lumea nu s-a vazut ca un popor sa stea politiceste sus si economiceste jos; amandoua ordinele de lucruri stau intr-o legatura stransa; civilizatia economica e muma celei politice. Daca in timpul cand ni se promitea domnia virtutii, cineva ar fi prezis ceea ce are sa se intample peste cativa ani, desigur ar fi fost declarat proroc mincinos. Sa fi zis cineva ca cei ce promiteau economii vor spori bugetul cheltuielilor cu 40%; ca cei ce combat functionarismul vor spori numarul posturilor cu sutele; ca
cei ce sunt pentru independenta alegatorilor vor face pe functionar sa atarne atat de mult de autoritatile supreme incat aceste mii de oameni sa voteze conform comandei din Bucuresti; ca se vor da 17 milioane pe drumul de fier Cernavoda-Chiustenge, care nu face nici cinci, si ca patru milioane din pretul de cumparatura se va imparti intre membrii Adunarilor; ca se va constata cumca o seama de judecatori si de administratori in Romania sunt tovarasi de castig ca banditii de codru.
   Daca cineva ar fi prezis toate acestea lumea ar fi ras de dansul si totusi nu numai acestea, ci multe altele s-au intamplat si se intampla zilnic, fara ca opiniunea publica sa se mai poata irita macar.
   Nu exista alt izvor de avutie decat munca, fie actuala, fie capitalizata, sau sustragerea, furtul. Cand vedem milionari facand avere fara munca si fara capital nu mai e indoiala ca ceea ce au ei a pierdut cineva.
   Mita e-n stare sa patrunza orisiunde in tara aceasta, pentru mita capetele cele mai de sus ale administratiei vand sangele si averea unei generatii... Oameni care au comis crime grave se plimba pe strade, ocupa functiuni inalte, in loc de a-si petrece viata la puscarie...
   Functiunile publice sunt, adesea, in mainile unor oameni stricati, loviti de sentinte judecatoresti. Acei ce compun grosul acestei armate de flibustieri politici sunt bugetofagii, gheseftarii de toata mana, care, in schimbul foloaselor lor individuale, dau conducatorilor lor o supunere mai mult decat oarba.
  Justitia, subordonata politicii, a devenit o fictiune. Spre exemplu: un om e implicat intr-o mare afacere pe cat se poate de scandaloasa, care se denunta. Acest om este mentinut in functie, dirijaza insusi cercetarile facute contra sa; partidul tine mortis a-l reabilita, alegandu-l in Senat.
  Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calca fagaduielile facute natiei in ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanti ai vointei legale si sincere a tarii... Cauza acestei organizari stricte e interesul banesc, nu comunitatea de idei, organizare egala cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscarie."

                                                                                            
Prin urmare: "Istoria se repeta pentru ca nimeni nu asculta."
Caci: "Istoria este povestea ego-ului."
Si, din pacate: "Cei care nu invata din istorie adesea sfarsesc prin a face istoria."

Este deci de retinut ca: "Istoria este suma totala a lucrurilor care ar fi putut fi evitate."
Si ca: "Singurele lucruri in istorie care sunt inevitabile sunt cele care s-au petrecut deja!"

"Bizuie-te totdeauna cel mai mult pe Dumnezeu si în al doilea rând foarte mult pe tine însuti. Isus si alti mari întelepti au venit pe Pãmânt si apoi au plecat. Totusi, lumea rãmâne dupã aceea aproape asa cum a fost întotdeauna pentru cã ea nu face ceea ce trebuie. Totul este ciclic. Istoria se repetã si în ceea ce priveste marile revelatii spirituale."
                                                                                             - profesor yoga Gregorian Bivolaru


Citiţi şi:
► Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu