Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

marți, 15 februarie 2011

► Cea mai puternică erupţie solară din ultimii patru ani

Marţi dimineaţă, 15 februarie 2011, s-a produs o erupţie solară imensă, cea mai puternică din ultimii patru ani. Ea este prima de acest fel din noul ciclu de activitate solară, care a început în 2011 şi al cărui maxim se estimează că va fi în 2013.

În afară de radiaţiile ultraviolete,  a avut loc şi o imensă ejecţie de masă coronară, altfel spus  de plasmă, care se îndreaptă către Pământ.

„Furtuna solară ce a apărut în urma  erupţiei din 15 februarie va ajunge cel mai probabil pe Pământ în seara zilei de joi, 17 februarie, după ora 20.00. De-acum înainte, erupţiile solare şi furtunile magnetice vor deveni însa din ce  în ce mai dese. Trebuie să ne aşteptăm chiar şi la două-trei furtuni solare într-o zi, mai ales din 2012, deoarece activitatea Soarelui va atinge, în 2013, punctul maxim”, a explicat Cristiana Dumitrache, şefa Colectivului Solar de la Observatorul Astronomic din Bucureşti.

Frecvenţa şi intensitatea activităţii solare variază cu o perioadă de circa 11 ani, în acest timp numărul petelor solare înregistrând un minimum şi un maximum. În timpul unei erupţii solare, o cantitate uriaşă de energie care se află în cromosfera şi coroana Soarelui este eliberată instantaneu. Materia este proiectată cu o viteză foarte mare în spaţiul interplanetar. Fenomenul este însoţit de o emisie de raze X, de unde radio şi, în cazul erupţiilor mai puternice, de lumină vizibilă.

În urma exploziilor solare de mare intensitate, unda de şoc poate afecta sateliţii, reţelele de distribuţie a electricităţii şi liniile de comunicaţii de pe tot globul.


Citiţi şi:
► Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii

Un comentariu:

solis spunea...

Ar trebui văzut ce simbolizează de fapt Soarele şi ce se ascunde, ce se dezvăluie, ce avem de înţeles din tot ceea ce se petrece acum...

Trimiteți un comentariu