Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

luni, 7 februarie 2011

► Marţi, 8 februarie 2011 - o zi importanta pentru umanitate

Un eveniment important al anului 2011 este intrarea lui Chiron în Peşti pe 8 februarie. Până pe 17 aprilie 2018 când va trece în Berbec, Chiron va avea în fiecare an, în intervalul cuprins între a doua jumătate a lunii iunie – a doua jumătate a lunii noiembrie, mişcări retrograde.

Chiron era fiul lui Cronos şi al oceanidei Philyra. Avea corpul de centaur, dar era înţelept şi binefăcător. A renunţat la nemurire în favoarea lui Prometeu şi a coborât printre oameni pentru a-i ghida spre eliberare.
Asteroidul Chiron, a cărui orbită se află între planetele Saturn şi Uranus, indică acţiunea unui iniţiat spiritual care readuce la starea de echilibru raporturile conservatorism/non-conformism, vechi/nou, tradiţie/inovaţie, lentoare/iuţeală, rutină/spontaneitate. Locul ocupat de Chiron arată atât domeniul de viaţă în care avem cel mai mult nevoie de un Ghid spiritual pentru desăvârşirea noastră lăuntrică, cât şi domeniul de viaţă asupra căruia un Ghid spiritual va avea cel mai mare impact. Astrologii îl numesc „asteroidul spiritualităţii” întrucât energia sa alungă îndoiala şi ajută spiritul să-şi vadă propria lumină interioară. El este împotriva convenţionalului şi distruge structurile vechi pentru a le susţine pe cele noi. El permite nativului să vadă clar orice experienţă, pentru ca ea să fie profitabilă. Nu ajută doar în modificarea direcţiei, ci oferă şansă în alegerea celei mai bune variante.

În Peşti Chiron aduce sinteze, reunificări, fuziuni ale ideilor, o depăşire a cadrului cercetării individuale pentru binele grupului, pentru evoluţia globală, pentru creşterea şi dezvoltarea umanităţii în ansamblu. Din punct de vedere esoteric această poziţie este una benefică celor dispuşi să evolueze spiritual. Chiron le va oferi un sprijin puternic şi o susţinere majoră, însă nu fără transformări esenţiale aplicate existenţei sociale. Peştii răspândesc în întreg zodiacul misterul şi prin asta solicită celelalte semne spre a depune un efort substanţial în a-şi depăşi propriile condiţii. Chiron în Peşti îi face pe oameni totali în acţiunile lor şi, chiar dacă zodia Peşti este prin excelenţă un semn al diplomaţiei, valorile excentrice ale lui Chiron, înţelepciunea sa care spune asemenea jainiştilor NETI-NETI (Nu este nici asta – Nu este nici asta) produce o desprindere de vechile structuri ca o consecinţă a necesităţii evoluţiei. Cu alte cuvinte, avem acum posibilitatea de a fi parte din procesul evolutiv al planetei, de a dezvolta cu îndrăzneală şi curaj valori care, explorate de noile generaţii, vor putea stabili noile baze ale societăţii viitorului.

Dacă din punct de vedere global misiunea lui Chiron în Peşti este aceea de a consolida valorile universale, de a le da un sens trainic, în ceea ce priveşte evenimentele Chiron în Peşti aduce mari modificări în dinamica popoarelor. Dacă în 1960 Chiron a intrat în Peşti din casa a VI-a, agresând structurile administrative de natură profesională, relaţia cu munca, recompensa, aducând un nou mod de a servi, acum, când Chiron intră în Peşti din casa a V-a, se aşteaptă la a fi lansată o nouă formă de conducere, un nou mod de ghidare, control sau de a transmite valorile acestei societăţi. Ideea de grup, de hotărâre comună va comporta în următorul interval de şapte ani o dezvoltare specială.

Prin urmare, 8 februarie este o zi importantă pentru umanitate. Trecerea lui Chiron în Peşti ne va lansa într-o nouă dimensiune spirituală şi socială, aducându-ne, pe de o parte, şansa de a transforma întreaga structură, valorile globale şi, prin asta, de a zdruncina o construcţie aberantă, iar pe de altă parte ne va transforma conştiinţa imediată, stabilind un nou standard al necesităţilor personale, o nouă modalitate de a ne împlini aspiraţiile.

Recomandarea ce se aplică întregului tranzit al lui Chiron în Peşti este aceea de a fi asemenea oceanului care poate să dizolve totul, şi elemente ce ţin de voinţa proprie, dar şi forţe ce ţin de manifestarea Creaţiei în ansamblu, pentru a aduce la lumină noi forme de viaţă sau de organizare.

Citiţi şi:
► Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu