Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

duminică, 19 aprilie 2009

► Jakob Lorber - Marea Evanghelie a lui Ioan

Vom prezenta in cele ce urmeaza o aparitie editoriala de exceptie. Este vorba despre „Marea Evanghelie a lui Ioan“ (necenzurata), vol. 1-5, traducere si adaptare text - profesor yoga Gregorian Bivolaru, editura Shambala, Bucuresti.
   Lucrarea apartine misticului german Jakob Lorber, un suflet simplu si iubitor de Dumnezeu, care l-a intalnit in focarul cel viu al inimii sale pe Iisus. Ca si in cazul profetilor Vechiului Testament, prin el a vorbit Spiritul atotputernic al lui Dumnezeu, pe care el l-a simtit si l-a auzit ca pe o tainica voce interioara.
   In zorii zilei de 15 martie 1840, Lorber a primit misiunea sa divina printr-o chemare de-a dreptul profetica. Precum profetului din Patmos si lui o voce divina i-a poruncit: „Ia-ti acum condeiul si scrie!“
   Si astfel el a asternut primele cuvinte inspirate de Dumnezeu: „Asa vorbeste acum Domnul Dumnezeu pentru fiecare; si aceasta este perfect adevarat, exact si clar; cine vrea cu ardoare sa vorbeasca cu Mine, acela sa vina cu multa dragoste catre Mine si cand va fi pregatit Eu ii voi sadi raspunsul Meu chiar in inima sa. Dar trebuie sa se stie dinainte ca numai cei curati si cu inima plina de smerenie vor auzi vocea Mea. Si sa nu uitati niciodata ca cine Ma pune mai presus de lumea aceasta si Ma iubeste cu o  iubire mare si nesfarsita, precum iubeste o gingasa mireasa pe mirele ei, cu acela Eu voi merge brat la brat si ii voi vorbi cand Ma va intreba. El Ma va putea privi oricand precum un frate si Ma va privi atunci precum Eu l‑am privit din veci, inainte chiar ca el sa fi existat.“
   Din momentul primirii misiunii sale divine, Jakob Lorber si-a subordonat intreaga sa personalitate indeplinirii acesteia si de atunci inainte el a trait mai mereu retras si in smerenie, acceptand sa fie doar „scribul umil al lui Dumnezeu“.
   In anul 1858, Lorber ii scria unui prieten: „Referitor la vocea cea tainica interioara si la modul in care eu o percep, nu pot spune mai mult decat ca eu primesc astfel launtric cuvantul cel sfant al Domnului, pe care il percep atunci permanent, in zona inimii, ca pe un gand extrem de clar, luminos si pur, care este exprimat in cuvinte. Nici unul dintre cei care stau in acele clipe langa mine nu pot totusi auzi vreo voce. Dar sa  stiti ca pentru mine aceasta voce binecuvantata suna  mai luminos si mai clar decat orice alt sunet fizic.“ La randul sau, biograful lui Lorber relateaza: „In repetate randuri el a afirmat ca in timp ce auzea vocea care i se adresa, ii aparea de asemenea si imaginea celor auzite.“
   Din redactarea fidela a celor auzite a rezultat, cu timpul, o opera deosebit de valoroasa, in 25 de volume, a carei incununare o constituie „Marea Evanghelie a lui Ioan“, o descriere amanuntita a celor 3 ani de propovaduire a lui Iisus, care completeaza si interpreteaza informatia biblica.
   Aspectul cel mai important in cazul lui Lorber, care de altfel avea si harul clarviziunii, este minunata invatatura ce se desprinde din lucrarile sale. Numai intelepciunea atotcuprinzatoare si profunda a lui Dumnezeu poate aborda toate problemele vietii vazute si nevazute si poate lamuri numeroasele mistere ale gandirii omenesti dintr-un punct de vedere superior, spiritual. Pe scurt, Lorber prezinta intr-o forma desavarsita conceptia spirituala despre lume, explica lumea intr-un mod spre care vor tinde in curand atat stiinta cat si intuitia omenirii, dupa depasirea materialismului, in toate domeniile cunoasterii.
   Marea Evanghelie a lui Ioan este, fara indoiala, cea mai remarcabila lucrare divin inspirata a lui Jakob Lorber. In editia originala in limba germana ea cuprinde peste 10 volume, in care ni se reveleaza, in detaliu, diferite momente din viata lui Iisus, in cei trei ani ai misiunii sale spirituale pe pamant, timp in care a desfasurat o intensa, extraordinar de bogata si uluitoare activitate spirituala. Aceasta noua revelatie nu este deloc in contradictie cu revelatia traditionala a celor patru Evanghelii; dimpotriva, ambele au la baza acelasi fundament divin. Aceasta opera monumentala este strabatuta pe tot parcursul ei de cea mai inalta intelepciune divina care lumineaza intreaga Creatie. Ea arata oamenilor o cale simpla spre desavarsirea spirituala, cale usor accesibila oricui urmeaza cu seriozitate si plin de entuziasm si perseverenta invataturile lui Iisus. Sunt reliefate, totodata, multe similitudini, care sunt de o evidenta frapanta, cu filosofia si intelepciunea orientala. Gasim nenumarate concepte si idei comune celor doua traditii spirituale, ceea ce demonstreaza inca o data ca inteleptii au o lume comuna. Marea Evanghelie a lui Ioan aduce la lumina, intr-un mod mult mai complet, invatatura autentica a lui Iisus Christos, Mantuitorul lumii. Aceasta invatatura vibreaza de cea mai inalta si profunda spiritualitate si este o marturie cutremuratoare a intelepciunii si iubirii fara margini a lui Dumnezeu Tatal pentru intreaga creatie.
   Pana acum, au fost publicate 9 editii in limba germana ale Marii Evanghelii a lui Ioan, ea fiind de asemeni tradusa si in limbile franceza si engleza. Editia pe care o prezentam aici este prima traducere a sa in limba romana. Astfel, aceasta lucrare, cat si celelalte scrieri ale lui Jakob Lorber inspirate de Dumnezeu, au fost tiparite si vandute in milioane de exemplare, si au reusit sa reaprinda scanteia aspiratiei catre desavarsire in sufletele multor oameni.

   Fie ca cititorul intuitiv si plin de dragoste de Dumnezeu al acestei carti sa simta si el in inima sa lumina Spiritului divin care ne vorbeste in taina prin cuvantul modestului „scrib al lui Dumnezeu“ care a fost Jakob Lorber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu