Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

sâmbătă, 9 mai 2009

► Sfarsit si inceput de era

   Anul 2009 a debutat sub auspiciile unui aspect astrologic mai putin comun in astrologia contemporana, si anume, unghiul de 51 de grade, cunoscut sub numele de „septil“. De foarte mult timp, el se produce intre planetele grele Pluto si Neptun.
   Aspectul de septil corespunde numarului sapte si, prin acesta, si cu armonica a 7-a, frecventa de rezonanta ce rezulta din impartirea cercului zodiacal in 7. In toate epocile, numarul 7 a fost asociat cu sacrul si cu Creatia Divina. Numerologia il interpreteaza ca fiind un numar profund ocult, in corespondenta cu cunoasterea de sine, cu analiza interioara, cu cautarea semnificatiei ultime si a intelepciunii. El este numarul meditatiei, al contemplatiei, al retragerii. De aceea, 7 tinde sa fie izolat, distant si din alta lume. Pare a fi un compus format din esentele lui Saturn si Neptun (cu nuante de la Pluto). In ciuda acestei semnificatii insa, 7 a fost numit si „numarul odihnei si al desavarsirii“, in analogie directa cu Ziua a 7-a, cand Dumnezeu, terminand de facut Lumea, Si-a permis sa Se odihneasca. Dar, dupa cum noteaza Heline: „odihna nu se refera la o incetare a activitatii, ci la iesire din Haos, catre o ordine superioara, mai aproape de Desavarsire“.

    Retinem astfel nuanta mistica a septilului, care, ca tip de energie, confera imboldul lui de a intelege Intregul si desavarsirea, indicand totodata „aptitudinea de a sesiza misterul sau acel ceva misterios aflat in spatele partilor unui subiect...“; intr-un astfel de context,  „7 se refera la creativitate ca fiind fuziunea dintre energie si materie prin  lucrarea inspiratiei divine“.    [...]
   Probabil ca cel mai intelept este sa consideram septilele dintr-o tema astrologica drept capacitati potentiale. Mai ales daca ele il implica pe Saturn sau pe Pluto, e posibil ca domeniul de viata indicat de aceste planete sa-l oblige pe nativ sa accepte o „soarta inevitabila“ sau un „destin irevocabil“ care par a fi dincolo de puterea lui de a le controla.
   Este bine sa avem in vedere insa si o alta idee, si anume, analogia dintre septil si heptagrama, forma initiatica de cunoastere si de intelegere a ritmurilor ce rezulta din punerea in armonie a celor 7 planete „traditionale“, Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn. Rezulta de aici ca septilul, ca tip de rezonanta pe care o genereaza, solicita participarea tuturor sferelor de forta planetara la un eveniment cosmic de durata. Iata de ce, ori de cate ori planetele sunt in sfera directa de influenta a lui Neptun si/sau Pluto, aflate in aspectul de septil, rezonantele se amplifica. Asadar, in aceasta perioada, asistam la aparitia, manifestarea si apoi disiparea unor energii si evenimente de anvergura sau de mari proportii si care sunt firesti sfarsiturilor si inceputurilor de ere, de varste cosmice.
   In astrologie se vorbeste foarte putin despre aspectul de septil, se cunoaste foarte putin efectul lui direct, este mentionat in lucrarile de specialitate dar nu si tratat cu suficienta atentie. Am putea concluziona ca el arata un eveniment care cu siguranta se va petrece, prin care este musai sa trecem, indiferent de sustinerea pe care o avem. El poate fi diminuat ca intensitate ca urmare a unei anumite Gratii Divine, dar nicidecum evitat.
  
Septilul Neptun-Pluto
   Acest aspect are o durata de aproximativ 20 de ani fara insa ca el sa existe in mod constant de-a lungul acestei perioade. Datorita miscarilor lente ale acestor planete precum si ale indelungatelor lor perioade de miscare retrograda aparenta, aspectul se face si se desface de nenumarate ori, cu o durata variabila, cuprinsa intre 67 de zile (la momentul debutului) si 167 de zile (la momentul de maxim).
   Unghiul de 51 de grade dintre ele s-a format prima data spre finalul lui noiembrie 1997 si a durat aproximativ 70 de zile, a atins apogeul in intervalul 19 oct 2005 – 3 apr 2006, si va avea pentru ultima data loc in intervalul 8 ian – 12 feb 2016. Importanta aspectului consta, inainte de toate, in longevitatea lui, deoarece el favorizeaza crearea si mentinerea unor fenomene de rezonanta de foarte lunga durata.   
   Septilul Neptun-Pluto dureaza din 1997 pana in 2016; el incepe pe Semnele zodiacale Sagetator-Varsator, continua pe Semnele zodiacale Capricorn-Varsator si se termina pe Semnele zodiacale Capricorn-Pesti. [...]

Ce ar putea transmite septilul Neptun-Pluto?
    [...] Septilul Pluto-Neptun poate indica o criza terestra generala la nivelul aparatului politic mondial, deconspirarea guvernarii oculte a lumii, coruptia ordinara prin putere politica si financiara, micimea sistemelor religioase infiintate din nevoi politice, aparitia unor boli extrem de grave ca si falimentul final al industriei farmaceutice si al medicinei alopate, creativitatea artistica subcorticala, ruina sexuala a fiintei umane – cu alte cuvinte, sfarsitul a tot ceea ce este putred, demoniac, satanic.
   La extrema cealalta, cautatorii spirituali sinceri precum si caile spirituale autentice pot culege roadele practicii lor spirituale constante, ale credintei lor ferme si profunde in Dumnezeu Tatal, ale iubirii neconditionate fata de toata Creatia, ale increderii lor in puterea Binelui, a Frumosului, a Armoniei si Ordinii Divine. Concomitent cu sfarsitul lui Kali Yuga (era intunericului spiritual si a ignorantei desavarsite care genereaza societatile de consum, limitate la bunurile materiale ale vietii), se pot naste noi idealuri spirituale, noi tendinte si directii estetice, fratii spirituale reale, cum, in egala masura, se pot renaste vechile si adevaratele credinte si directii spirituale, marile initieri oculte de origine divina, artele divinatorii, formele de vindecare spirituala, structuri de organizare a societatilor umane dupa modelele celeste, divine.

Tinand cont ca septilul Pluto-Neptun acopera, pe intreaga durata a manifestarii sale, trei Semne zodiacale, si anume, trei dintre cele patru Semne „batrane“ de la finalul Zodiacului, el cunoaste trei etape importante, astfel:

Etapa Sagetator-Varsator
   Cele doua Semne zodiacale au in comun deschiderea de spirit si libertatea in gandire, aspiratia spirituala sincera, capacitatea de a-i orienta pe oameni catre scopuri nobile, elevate, puterea de a accepta si chiar de a aduce noul in lume, dragostea fata de viata, forta colectivitatii umane de a se uni spontan pentru schimbari necesare. Septilul Pluto-Neptun pe Semnele zodiacale Sagetator-Varsator ne-a adus energia necesara deschiderii noastre de spirit, o mai mare capacitate mentala de a intelege existenta dincolo de aparentele ei terne si aspiratia sincera catre libertatea in gandire, catre libertatea spirituala mai ales.

Etapa Capricorn-Varsator 
   Cele doua Semne zodiacale au in comun capacitatea de a exista firesc in continuul spatiu-timp precum si sentimentul de responsabilitate civica sau de directionare a maselor catre un ideal social mai bun. Septilul Pluto-Neptun pe Semnele zodiacale Capricorn-Varsator ne forteaza cumva sa depasim limitarile si confuziile noastre de fiinte ale secventialitatii si ale existentei liniare, sustinandu-ne in transformarea lenta dar constanta din interiorul inimii, din interiorul constiintei.

Etapa Capricorn-Pesti
   Cele doua Semne zodiacale au in comun calitatea de profund, care vizeaza atat resursele fundamentale ale vietii, cat si originile ei subtile, divine. Septilul Pluto-Neptun pe Semnele zodiacale Capricorn-Pesti ne motiveaza in asumarea unor responsabilitati totale, care vizeaza esenta existentei insasi, ne sustine sa ne construim pe interior ca fiinte de lumina dar si sa constientizam ca avem o misiune planetara, asa cum toate rasele umane au avut-o la fiecare mare schimbare de ciclu cosmic, si anume, aceea de a ne smulge din efemeritate, aceea de a intelege viata aici, pe Terra, ca pe o scoala de transformare launtrica, ce ne apropie tot mai mult de Dumnezeu.

(din articolul EVENIMENTELE ASTROLOGICE ALE ANULUI 2009, de astrolog Rodica Purniche, de pe site-ul www.yogaesoteric.net)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu