Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

marți, 23 iunie 2009

► Alimentele modificate genetic la un pas de a fi comercializate

Ministrii Agriculturii din tarile Uniunii Europene au reluat luni, 22 iunie 2009, discutiile cu privire la alimentele modificate genetic, deschizand astfel posibilitatea autorizarii si comercializarii acestor alimente, in ciuda opozitiei opiniei publice si a incertitudinilor legate de efectele lor asupra sanatatii. Reprezentantii Uniunii au adoptat o reglementare care prevede introducerea pe piata a noilor alimente cu respectarea unor norme de securitate sanitara. Potrivit textului citat, in acesta categorie ar urma sa intre pe langa produsele exotice cum ar fi diversele tipuri de alge si carnea provenita de la animalele clonate. Decizia a fost criticata sever de ecologistii din Parlamentul European, for care s-a pronuntat inca de la inceputul acestui an impotriva comercializari acestui tip de alimente. Potrivit unui studiu efectuat in tarile membre UE, 58% dintre europeni considera nejustificata clonarea animalelor pentru productia alimentara, iar 43% sustin ca nu intentioneaza sa cumpere asemenea alimente, relateaza Associated Press.

Reuniunea ministeriala nu a fost lipsita de incidente. Aproximativ cinci mii de agricultori europeni au protestat luni la Luxemburg, incercand sa patrunda cu forta in cladirea unde erau reuniti ministrii europeni ai Agriculturii incendiind mai multe pubele si pneuri, si aruncand cu oua sau cu sticle de lapte in fortele de ordine. Protestatarii au blocat cu sute de tractoare circulatia in zona manifestandu-si astfel dezacordul fata de schimbarile viitoare in materie de politica agricola, relateaza Reuters.

Sursa: HotNews.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu