Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

vineri, 12 iunie 2009

► carte: Reprimarea mişcării YOGA în anii 80

   Fenomenul reprimarii miscarii YOGA in Romania comunista este pentru prima data analizat in cadrul unei aparitii editoriale recente: volumul „Reprimarea miscarii YOGA in anii 80“, tiparit de editura Polirom, sub semnatura lui Gabriel Andreescu.
   Lucrarea sintetizeaza rezultatele cercetarii sistematice a arhivei CNSAS. Alaturi de documente, sunt publicate o serie de interviuri luate victimelor, care pun in evidenta anvergura masurilor prin care Securitatea a incercat sa elimine asa-numitele „grupari anarhice pe linia Meditatiei Transcedentale“.

   Cartea este impresionanta prin volumul de informatii si prin intensitatea cu care „recreeaza“ atmosfera acelor vremuri. Notele informative, rapoartele de filaj, rapoartele de masuri, impreuna cu marturiile celor anchetati, reusesc sa transpuna cititorul in acele timpuri si in pielea victimelor.
   Dincolo de valoarea istorica a acestei lucrari, ceea ce demonstreaza ea (intr-un mod indirect) este ca abuzurile impotriva scolii de YOGA MISA nu au inceput dupa revolutie, ci cu multi ani inainte. Este uimitor de simplu si evident: practicantilor YOGA li se aduc aceleasi acuzatii, sunt folosite aceleasi metode, probabil chiar si anchetatorii sunt aceiasi. Din acest punct de vedere, cartea ofera o noua perspectiva asupra intregii campanii impotriva scolii de YOGA fondate de Gregorian Bivolaru.

Cartea poate fi cumparata on-line de aici sau descărcată în format pdf de aici.

Pentru alte amanunte vezi: www.yogaesoteric.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu