Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

miercuri, 10 iunie 2009

► Despre neamul românesc

Civilizatia si istoria au inceput acolo unde locuieste azi neamul românesc.
(W. Schiller, arheolog american)

Pe tablitele de la Tărtăria, scrisul apare in teritoriile carpato-danubiano-pontice cu mult inainte de Sumer.
(R. Schiller, Reader`s Digest, 7, 1975)

Ar fi mai usor a smulge ghioaga din mana lui Hercule decat a abate lesne si degraba pe români de la vechile lor datini.
(Alecu Russo)

Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpata desi sunt asezati in mijlocul atator neamuri de barbari si asa se lupta sa nu o paraseasca in ruptul capului, incat parca nu s-ar fi luptat atata pentru viata cat pentru o limba.
(Bonfini)

Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice ca este mai putin in firea celei dintai firi romane, ca ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintai si daca nu m-as teme sa dau o infatisare paradoxala acestei observatii juste as zice ca ea e cea mai noua dintre toate, sau cel putin a aceea in ale carei parti se gasesc mai putine urme din graiul popoarelor din care s-au nascut. Limba latineasca in adevar se trage din acest grai, iar celelalte limbi mai ales moldoveneasca sunt insusi acest grai.
(D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stari a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)

Locul acesta unde este acum Moldova si Tara Munteneasca este drept Dacia, cum si tot Ardealul si Maramuresul si cu Tara Oltului. Aste nume mai vechi decat acesta, Dacia nu se afla, in toti cati sunt istorici.
(M.Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)

De aceia, macar ca ne-am deprins a zice ca limba româna e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte, TOTUSI DACA VOM AVEA A GRAI OBLU, LIMBA ROMÂNEASCA E MUMA LIMBII CEI LATINESTI.
(Petru Maior, Istoria pentru inceputul romanilor in Dacia, p 316, 1812)

Oare trebuie neaparat sa ne laudam cu toti care ne-au cucerit?
(Oltea Predoiu, eleva in clasa a IV-a, ian.1980)

Acesti volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wölsche, ci vlahi, urmasi ai marii si stravechii semintii de popoare a tracilor, dacilor si getilor, care si acum, isi au limba lor proprie si cu toate asupririle, locuiesc in Valachia, Moldova, Transilvania si Ungaria in numar de milioane.
(Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)

DACHII PREA VECHE A LOR LIMBA OSEBITA AVAND, CUM O LASARA, CUM O LEPADARA ASA DE TOT SI LUARA A ROMANILOR, ACEASTA NICI SA POATE SOCOTI NICI CREDE.
(C.Cantacuzino)

Nu ne putem mira indeajuns care e pricina ca voi ungurii ne-ati apasat pe noi intr-atata si ne-ati aruncat dupa cap si jugul iobagiei, cand noi suntem si am fost intotdeauna mai multi decat ungurii si ce e mai mult, suntem si mai demult decat voi in aceasta tara, caci suntem ramasitele inca a vechilor DACI.
(Supplex Libellus Valachorum Transsilvaniae)

Nu invidiati vechile popoare ci priviti pe al vostru. Cu cat veti sapa mai adanc, cu atat veti vedea tasnind viata.
(Michelet, 1859)

Da, am zis-o si o voi repeta pana voi putea fi auzit, ca misiunea noastra este sa dam stiintelor arheologice pe omul Carpatilor preistoric, anteistoric.
(Cezar Bolliac)

Românii despre care am mai spus ca sunt daci.
(Bocignoli, 29.6.1524, la Ragusa)

(Deceneu) i-a instruit in aproape toate ramurile filosofiei, caci el era in aceasta un maestru priceput. El i-a invatat morala (...), i-a instruit in stiintele fizicii (...), i-a invatat logica, facandu-i cu mintea superiori celorlalte popoare (...), demonstrandu-le teoria celor 12 semne ale zodiacului, le-a aratat orbita lunii, si cum globul de foc al Soarelui intrece masura globului pamantesc si le-a expus sub ce nume si sub ce semne cele 346 de stele trec in drumul lor cel repede de la rasarit si pana la apus, spre a se apropia sau indeparta de polul ceresc.
(Iordanes, Getica, XI, 69-70)

Martial ii scrie unui prieten ca in tara Getilor va gasi stanca lui Prometeu.
(Martial, Epigr., IX, 46)

Vezi www.dracones.ro
Multumim

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu