Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

miercuri, 14 septembrie 2011

► Ziua Crucii - Strugurii lui Dumnezeu

Crucea Eroilor
(Buşteni, muntele Caraiman)
Astăzi este una dintre marile sărbători creştine, cea a Înălţării Sfintei Cruci, moment în care se comemorează, pe de o parte, descoperirea pe Muntele Golgota a crucii pe care a fost răstignit Iisus şi înălţarea ei solemnă, în ziua de 14 septembrie 326; şi, pe de altă parte, readucerea lemnului crucii de la perşi, în anul 629, pe timpul împăratului bizantin Heraclius I, care l-a depus în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, după care crucea a fost din nou înălţată, tot pe 14 septembrie, în anul 630. (Cu 14 ani mai înainte, regele persan Cosroe Parviz, cucerind Cetatea Sfântă, luase ca pradă şi racla cu o bucată din lemnul Sfintei Cruci.)

Crucea a fost descoperită de împărăteasa Elena, mama împăratului Constantin cel Mare, cel care, prin edictul de la Milano din anul 313, a dat libertatea de credinţă tuturor creştinilor din Imperiul Roman, punând astfel capăt lungului şir de persecuţii nedrepte, cărora le-au căzut victimă enorm de mulţi martiri ai creştinătăţii, pe care Biserica îi pomeneşte până astăzi.

Conform străvechii tradiţii populare româneşti, această dată de 14 septembrie vesteşte că vara s-a sfârşit, iar toamna îşi intră în drepturi. În această zi, pământul se închide, luând cu sine insectele şi şerpii. Tot astăzi, începe culesul strugurilor. Doar strugurii din ultima tufă a viei nu trebuie culeşi. Ei sunt păstraţi ca ofrandă pentru păsările cerului şi de aceea se numesc în limbaj popular Strugurii lui Dumnezeu“.

Însă, „tot ceea ce se vede este numai simbol“, după cum spunea Goethe. Merită prin urmare să ne întrebăm: ce ascunde oare pentru noi acest simbol al Crucii?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu