Dacă doriţi un răspuns cu privire la Marea Trecere, la situaţia actuală a umanităţii, vă oferim aici o serie de articole revelatoare.
........................

duminică, 5 aprilie 2009

► Ideea de autoritate spirituala


    Printre evenimentele astrologice ale anului 2009 se numara si intrarea Nodului Nord lunar in semnul zodiacal Capricorn. Este un eveniment foarte important din punct de vedere astrologic, care poate forta actuala rasa umana sa isi asume cu mai multa responsabilitate propriile ei fapte. Este posibil ca evolutia spirituala la nivel planetar sa aiba in vedere rezolvarea actualei crize de sistem cu care deja ne confruntam. Aceasta problema a sistemului in care traim si a ordinii necesare noua va fi din ce in ce mai puternic resimtita de acum incolo.
   In acest context, semnul zodiacal Capricorn poate indica, atunci cand el este activat de catre o planeta sau de catre o energie care il tranziteaza, relatia pe care noi o putem avea cu toate formele de autoritate din viata noastra. Intr-o relativa ierarhie, asa cum constientizam autoritatea in existenta noastra, aceste forme sunt: tatal, profesorul, seful, fortele de ordine, autoritatile juridice, autoritatile politice, autoritatile spirituale si, evident, autoritatea suprema care este Dumnezeu Tatal. Este probabil ca, pe durata tranzitului Nodului Nord al Lunii prin Semnul zodiacal Capricorn, relatia dintre noi si o anumita forma de autoritate care este foarte importanta pentru existenta noastra sa capete o importanta majora. Este posibil ca, in contextul trezirii spirituale a lumii, ideea de Dumnezeu-Tatal sa fie din ce in ce mai prezenta si sa constituie un factor de unitate intre multe scoli, grupari sau directii spirituale. In diverse parti ale lumii, acolo unde conditiile energetice sunt favorabile, se vor manifesta si vor fi acceptate oficial autoritati spirituale certe - ghizi spirituali, mari initiati - care sa existe la scena deschisa, in mod absolut firesc.
   Cu alte cuvinte, pe durata tranzitarii Semnului zodiacal Capricorn de catre Nodul Nord al Lunii, perioada este favorabila intrarii in constiinta publica a ideii de autoritate spirituala. Daca pana la aceasta data un Ghid spiritual era sau nu considerat cum se cuvine de catre societate, dupa aceasta perioada de timp, cand Nodul Nord al Lunii isi va incepe tranzitul prin Semnul zodiacal Sagetator, societatea va fi deja capabila sa inteleaga si sa accepte institutia Ghidului spiritual in viata ei. Deci este vorba despre legiferarea Ghizilor spirituali ca forme de autoritate publica si absolut necesara noii omeniri. Probabil ca la data aceea, cand se va vorbi despre ei, in special la noi in tara nu se va mai „revolta“ nimeni ca ei exista.

Sursa: articolul EVENIMENTELE ASTROLOGICE ALE ANULUI 2009, de astrolog Rodica Purniche, de pe site-ul www.yogaesoteric.net


2 comentarii:

Anonim spunea...

Poti sa explici te rog, ce se intelege prin "legiferarea Ghizilor spirituali ca forme de autoritate publica"?

solis spunea...

Raspunsul la aceasta intrebare reiese chiar din contextul articolului: „In diverse parti ale lumii, acolo unde conditiile energetice sunt favorabile, se vor manifesta si vor fi acceptate oficial autoritati spirituale certe - ghizi spirituali, mari initiati - care sa existe la scena deschisa, in mod absolut firesc.“

Vom mai adauga insa ca, in aceasta perioada, societatea isi incepe intoarcerea catre o forma traditionala de manifestare, centrata spiritual. Intr-o astfel de societate, orientata in intregul ei catre evolutia spirituala a omului, cum era cea indiana de exemplu, ghidul spiritual, in acest caz guru-l, avea un loc central.

Pe de alta parte, omenirea se gaseste pe o spirala evolutiva ascendenta, si prin urmare aceasta intoarcere va avea loc pe o spira superioara. Dupa cum spunea si Sundar Singh, in profetiile sale referitoare la misiunea spirituala a Romaniei de redresare spirituala planetara, „in Romania vor lua fiinta institutii filantropice si administrative absolut noi, cum nu au fost niciodata pe acest Pamant, de inspiratie divina, care vor urmari trezirea puterilor ascunse din om si amplificarea inzestrarilor spirituale divine“. Asa incat, un raspuns mai complet la aceasta intrebare il vom avea in viitor. Si poate chiar mai curand decat ne asteptam.
Multumim

Trimiteți un comentariu